Sari la conținut

Scorțișoara: Cum ajută inima, diabetul, inflamația, pierderea în greutate și creierul

scortisoara, beneficii
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
condiment benefic pentru diabetici

Scorțișoara: Cum ajută inima, diabetul, inflamația, pierderea în greutate și creierul

În afară de utilizările sale culinare, scorțișoara este cunoscută și pentru numeroasele sale beneficii pentru sănătate. Se poate găsi sub formă de suplimente sauformă de capsule, adesea cu molecula activă cinnamaldehida sub formă concentrată.

Pentru cei care nu știu, scorțișoara vă poate îmbunătăți sănătatea inimii, ajută la prevenirea și gestionarea diabetului, combate inflamația și îmbunătățește funcția cerebrală.

Îmbunătățește sănătatea inimii

Studiile au arătat că poate ajuta la scăderea tensiunii arteriale și a nivelului de colesterol și la îmbunătățirea controlului zahărului din sânge. Un studiu a constatat că un consum de doar 120 mg de scorțișoară pe zi, timp de 3 luni, a dus la o reducere semnificativă a tensiunii arteriale.

Scorțișoara conține antioxidanți care pot ajuta la protejarea inimii de stresul oxidativ, care este un contributor major la bolile de inimă. Prin reducerea stresului oxidativ, aceasta contribuie, de asemenea, la reducerea inflamației din artere. Acest lucru, la rândul său, îmbunătățește fluxul sanguin și reduce riscul de atac de cord și accident vascular cerebral.

Ajută la prevenirea și gestionarea diabetului

S-a demonstrat chiar că scorțișoara reduce glicemia la persoanele cu diabet de tip 2. Potrivit unei meta-analize care a sintetizat rezultatele a 10 studii individuale, scorțișoara în doze de 120 mg până la 6 g pe zi reduce eficient nivelul de glucoză la post la persoanele cu diabet în decurs de 1 până la 5 luni.

Aceasta acționează prin creșterea sensibilității la insulină. Insulina este hormonul care reglează nivelul de zahăr din sânge. Cu o sensibilitate mai mare la insulină, organismul poate utiliza insulina mai eficient. Acest lucru ar putea contribui la prevenirea și gestionarea diabetului.

Compuși care au proprietăți antiinflamatorii

Combate inflamația

Inflamația este un răspuns natural al organismului la leziuni sau infecții. Dar, dacă devine cronică, poate duce la o serie de probleme de sănătate, inclusiv artrită, boli de inimă și cancer. Scorțișoara conține compuși care au proprietăți antiinflamatorii, care reduc inflamația din organism. Studiile au arătat că scorțișoara poate reduce producția de molecule inflamatorii și inhibă activitatea enzimelor inflamatorii.

Scorțișoara poate ajuta, de asemenea, la reducerea inflamației din intestin, ceea ce este important pentru menținerea sănătății intestinului. Prin reducerea inflamației din intestin, aceasta îmbunătățește digestia, reduce balonarea și gazele.

Susține eforturile de pierdere în greutate

Prin faptul că ajută la reglarea nivelului de zahăr din sânge, scorțișoara poate reduce pofta de alimente zaharoase și ajută la prevenirea supraalimentării. De asemenea, poate stimula metabolismul. Astfel, veți arde mai multe calorii și acest lucru favorizează pierderea în greutate.

O meta-analiză care a reunit rezultatele a 7 studii individuale a constatat că suplimentarea cu scorțișoară a redus greutatea corporală și indicele de masă corporală (IMC). A constatat că efectele au fost cele mai drastice la persoanele care au luat mai mult de 3 grame de scorțișoară pe zi.

Îmbunătățește funcția cerebrală

Un studiu a constatat că scorțișoara poate îmbunătăți funcția cognitivă, inclusiv memoria și atenția. Un alt studiu a constatat că aceasta poate ajuta la protejarea creierului de declinul cognitiv legat de vârstă prin creșterea producției de proteine importante pentru sănătatea creierului.

Maria Mocanu

Sunt Maria Mocanu și am o vasta experienţă profesională! Sunt o fire creativă, sociabilă, veselă și îmi place să scriu. Am o experiență în media de peste 15 ani, cu nenumărate articole publicate în online, dar și articole de specialitate pentru pasionații și iubitorii de animale.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel