Sari la conținut

Dieta de primăvară. Medic: Proteina ne poate ajuta să scădem în greutate

Vitamine pentru creier
sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
vitamina B, esențială pentru creier

Dieta de primăvară. Medic: Proteina ne poate ajuta să scădem în greutate

Primăvara este momentul ideal pentru a renunța la kilogramele în plus, mai ales că natura este de partea noastră.

Dr. Florin Ioan Bălănică ne îndeamnă să profităm de ce ne oferă natura în această perioadă, legume de culoare verde.

În cadrul emisiunii Pastila de Frumusețe, dr. Florin Ioan Bălănică, specialist în medicină personalizată și nutriție, a oferit informații despre alimentele „nocive” pentru siluetă, dar și despre cum arată un stil de viață sănătos.

Trucuri care te pot ajuta să-ți reintri în forma fizică

Potrivit acestuia, există extrem de multe trucuri care te pot ajuta să-ți reintri în forma fizică dorită, dacă ești dispus să faci câteva compromisuri alimentare, spune medicul.

„Sunt adeptul alimentelor de sezon, promotorul consumului de legume de culoare verde. Cum pe vremuri discutam „nicio masă fără pește”, acum eu spun „nicio masă fără legume de culoare verde.”

Sunt foarte bogate în antioxidanți și fibre și sărace în zaharuri, sunt legume care ne satură, ne fac bine și ne ajută să avem o bună calitate a vieții. Ele trebuie să fie asociate cu o proteină, doar ea ne poate ajuta să scădem în greutate, nu deprivarea”, conchide specialistul.

Și dr. Mihaela Bilic spune că primăvara este momentul curelor de slăbire.

Potrivit acesteia, nu ar trebui să abuzăm de fructe, deoarece acestea nu sunt un aliat într-o cură de slăbire și să renunțăm cât posibil la carnea de porc. Aceasta susține că legumele nu ar trebui să lipsească din casă în această perioadă. Dacă ar fi un produs de care abuzăm, acestea sunt!

“Legume cu brânză, legume cu carne, legume cu ou. Frunze multe”, a dezvăluit Mihaela Bilic la Neatza cu Răzvan și Dani.

Surprinzător, medicul nutriționist nu interzice consumul cartofilor nici când ținem dietă, însă este indicat să-l consumați rece. Aceasta a subliniat că nu ar trebui să ne fie frică de cartofi, dacă nu sunt prăjiți.

“Cartoful are 70% apă și dacă este fiert nu depășește 70-80 calorii, adică cât o felie de pâine. Salata orientală ajuta ca acest cartof să îngrașe și mai puțin. Adică cartoful rece îngrașă mai puțin decât orice alt făinos”, a explicat Mihaela Bilic.

Mihaela Bilic recomandă consumul de lapte, care are o mulțime de nutrienți, dar și să consumăm produse lactate slabe. Acestea ne vor ajuta să slăbim mai ușor.

“În momentul în care introducem în silueta produse lactate slabe, toate aceste produse intensifică până la 30% ritmul slăbirii”, a explicat celebrul medic.

Etichete:
Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: