joi, decembrie 8, 2022

Spitalul Judeţean de Urgenţă ‘Sfântul Pantelimon’ din Focşani a intrat în reţeaua de screening a Institutului Regional de Oncologie din Iaşi care implementeaza un proiect de prevenţie şi depistare precoce a cancerului de sân: „Programul ONCOFEM-Fii responsabilă de sănătatea ta! Prevenție, depistare, diagnostic și tratamnet precoce al cancerului de sân”

Programul va începe în decembrie, iar care femeile îndeplinesc criterile se pot programa pentru mamografii gratuite.

Te-ar mai interesa: Ai un risc major să dezvolți cheaguri de sânge dac...

Prin activitățile și obiectivele proiectului se asigură accesul persoanelor de sex feminin din grupul țintă la metode de diagnostic, se îmbunătățește rata de diagnostic a cazurilor de cancer mamar și se încurajează tratamentul medical și de suport, așa cum este definit scopul acestei campanii. La nivel local, activitățile vor fi desfășurate în cea mai mare unitate medicală cu paturi din județ.

Alina Cozma, purtător de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență ‘Sfântul Pantelimon’, Focșani:

„Programul se adresează tuturor femeilor asigurate sau neasigurate. Criteriile pentru a beneficia de testare în cadrul programului ONCOFEM sunt:

Te-ar mai interesa: Horoscop SĂNĂTATE. Mihai Voropchievici, avertismen...

  • vârstă între 50 şi 69 de ani, fără diagnostic confirmat de cancer mamar, fără simptome și antecedente sugestive pentru patologia de cancer mamar,
  • nu au făcut mamografie în ultimele 12 luni,
  • au adresa într-unul dintre județele vizate de proiect.
  • Femeile din județul Vrancea care îndeplinesc criteriile din proiect se pot programa pentru mamografii digitale gratuite la Spitalul Județean de Urgență ‘Sfântul Pantelimon’ Focșani, de luni până vineri, între orele 9:00-14:00. Actele necesare sunt doar buletinul în original și copie, fără card de sănătate sau bilet de trimitere de la medicul de familie. Proiectul ONCOFEM se derulează până în decembrie 2023.

Institutul regional de Oncologie din Iași derulează în paralel și o campanie destinată tot femeilor în cadrul proiectului ONCOPREV, pentru prevenția, depistarea, diagnosticul și tratamentul precoce al cancerului de col uterin.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private