joi, august 18, 2022

Scrisoare deschisă a sindicaliștilor din sănătate: Circul politic nu poate înlocui „pâinea” de care au nevoie lucrătorii din sistemul public de sănătate.

Federația „Solidaritatea Sanitară” din România a transmis o scrisoare deschisă autorităților din România. Pe lângă respectul cuvenit, sindicaliștii din sănătate cer salariul de bază prevăzut de lege pentru acest an, raportarea tuturor sporurilor la salariul de bază actual și plata gărzilor cu tariful orar al salariului de bază.

Te-ar mai interesa: Alimentele acide îngrașă și îmbolnăvesc. Cu ce ali...

Scrisoarea deschisă a fost publicată pe pagina oficială de Facebook Federația “Solidaritatea Sanitară” din România.

Scrisoare deschisă a sindicaliștilor din sănătate

„Scrisoare deschisă adresată Președintelui României și tuturor parlamentarilor: Profesioniștii din sistemul public de sănătate au nevoie urgentă de sprijin, recunoașterea eforturilor depuse în actualele condiții și acordarea drepturilor legitime

Domnule Președinte Klaus Iohannis,

Domnilor Parlamentari,

În timp ce dvs. sunteți ocupați cu jocurile politice, profesioniștii din sistemul public de sănătate luptă, de unii singuri, împotriva acestei pandemii! Consecințele bâlbâielii politice sunt contrabalansate, la nivelul maxim al posibilităților, de străduințele și sacrificiile acestor oameni, aflați într-un punct critic al capacității de rezistență. Deși conducătorii politici „au dezertat”, „armata în alb” a profesioniștilor din sistemul public de sănătate a rămas în prima linie a acestei lupte, fidelă rolului ei social.

Te-ar mai interesa: De ce se spune despre gută că e boala oamenilor bo...

Ar putea fi o imagine cu 1 persoană şi text care spune „SCRISOARE DESCHISĂ sadduriate.sonlkan saldaniat ADRESATĂ PREȘEDINTELUI ROMÂNIEI ȘI TUTUROR PARLAMENTARILOR PAA គ F.S.S.R. PROFESIONIȘTII DIN SĂNĂTATE AU NEVOIE URGENTĂ DE SPRIJIN, RECUNOAȘTERE ȘI ACORDAREA DREPTURILOR LEGITIME 26.10.2021 www.solidaritatea-sanitara.ro”

Profesioniștii din sănătate sunt tratați cu indiferență și lipsă de respect. Ajutorul este înlocuit de amenințări

Vă solicităm să conștientizați situația critică în care se află acești oameni! În locul sprijinului pe care-l așteaptă în mod firesc de la dvs., profesioniștii din sănătate sunt tratați cu indiferență și lipsă de respect. Resursele necesare sunt deseori substituite de promisiuni deșarte. Ajutorul este înlocuit de amenințări. Capacitatea lor de dedicare acestui efort supra-omenesc este continuu subminată de disprețul pe care-l arătați față de drepturile lor legitime.

Te-ar mai interesa: Adevărul despre un produs farmaceutic. Medic: Nu e...

Epuizării profesionale generată de pandemie i se adaugă lipsa de speranță cauzată de indiferența dvs. față de soarta acestor lucrători. Nu poate exista speranță atâta timp cât lipsește dialogul. Inconștiența Guvernului dublată de refuzul constant al Președintelui României și a Parlamentului de a discuta cu reprezentanții lucrătorilor din sănătate pentru a le descoperi adevăratele probleme, așteptările și a le auzi soluțiile, amplifică deznădejdea acestor profesioniști.

Te-ar mai interesa: A ajuns la medic din cauza unei banale iritații pe...

Vă invităm să vă amintiți că cea mai importantă resursă în această luptă este resursa umană a sistemului public de sănătate! În același timp, vă solicităm să nu uitați că lupta împotriva pandemiei a mobilizat profesioniștii din sănătate să lucreze cu mult mai mult decât sunt plătiți!

Circul politic nu poate înlocui „pâinea” de care au nevoie lucrătorii din sistemul public de sănătate

Această situație nu poate dura la infinit. Decizia dvs. de a lipsi lucrătorii din sistemul public de sănătate de drepturile salariale legitime, în contextul unei efort tot mai mare și a unei inflații din ce în ce mai accentuate, i-a adus pe aceștia în situația de a nu mai avea resursele necesare pentru ei și familiile lor. Circul politic nu poate înlocui „pâinea” de care au nevoie lucrătorii din sistemul public de sănătate pentru a supraviețui și a-și desfășura în continuare activitatea de a-i ajuta pe ceilalți.

Te-ar mai interesa: Mihaela Bilic a dezvăluit cum să scapi de burtă ga...

Ce credeți că s-ar întâmpla dacă, începând de mâine, profesioniștii din sănătate ar decide să lucreze doar pentru perioada de timp ce corespunde nivelului salariului plătit? Cum ar fi dacă, în absența acordării drepturilor legitime, profesioniștii ar hotărî să lucreze doar partea din timpul lunar de lucru ce corespunde procentului pe care-l reprezintă venitul salarial primit din venitul total cuvenit, corespunzător:

a) salariului de bază prevăzut de lege pentru acest an;

b) raportării tuturor sporurilor la salariul de bază actual/cuvenit;

c) plății gărzilor cu tariful orar al salariului de bază?

Înțelegând momentul dificil prin care trece întreaga populație, profesioniștii au ales să nu facă asta până acum. Însă, nevoia tot mai mare de resurse necesare desfășurării acestui efort i-a adus la capătul răbdării.

Sistemul public de sănătate are în continuare nevoie ca profesioniștii să-și desfășoare activitatea profesională la nivelul maxim posibil. În egală măsură, profesioniștii din sănătate au nevoie de tot sprijinul posibil pentru a duce la îndeplinire această misiune. Acordarea drepturilor salariale legitime este o formă importantă de sprijin. Respectul societății față de sacrificiile lor constituie o altă formă de susținere.”

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private