miercuri, octombrie 5, 2022

Victor Costache, fostul ministru al Sănătății: „Situația e, într-adevăr, critică. Sunt fenomene noi cu care colegii mei nu s-au întâlnit în valurile anterioare”

Din cauza numărului tot mai mare de pacienți Covid în stare gravă, situația în spitalele de boli infecțioase este din ce în ce mai gravă. Fostul ministru al Sănătății a atras atenția că în spitale există „fenomene noi” cu care se confruntă colegii săi, iar situația este critică.

Te-ar mai interesa: Legătura dintre Andreea Esca și fiul lui Alexandru...

„Sunt medic și sunt în permanentă legătură cu colegii mei de la spitalele de boli infecțioase din țară. Situația e, într-adevăr, critică și sunt și fenomene noi cu care colegii mei nu s-au întâlnit în valurile anterioare.

Mă refer la pacienți din ce în ce mai tineri, afectați de forme severe, care vin de la început cu forme severe. Acestea survin la pacienți nonvaccinați și, de multe ori, care au refuzat voit vaccinarea. Și sunt foarte puțin complianți la tratament”, a declarat Victor Costache, potrivit B1 TV.

Victor Costache, fostul ministru al Sănătății: Acum e ușor să arăți cu degetul. E e important să reacționăm rapid

Fostul ministru al Sănătății este de părere că relaxarea măsurilor de prevenție este o explicație plauzibilă a creșterii numărului de infectări Covid. Acesta indică vaccinul anti-covid ca fiind „cea mai puternică armă” împotriva COVID-19.

Te-ar mai interesa: Sfat pentru întărirea sistemului imunitar. Medic: ...

„Eu am fost cel care a introdus restricțiile inițiale când încă nu cunoșteam această boală și ne-am luptat cu colegii de aunci pentru introducerea rapidă a stării de urgență care a limitat la început răspândirea COVID-19.

Acum e ușor să arăți cu degetul și e mai puțin important ce a fost, e important să reacționăm rapid. Cred că sunt puține soluții, dar stăm mult mai bine ca anul trecut. Aduceți-vă aminte că anul trecut nu aveam vaccin. Acum avem vaccinul, cea mai puternică armă cu care ne putem lupta cu COVID-19”, este de părere fostul ministru al Sănătăţii.

Te-ar mai interesa:  „Boala celor bogați”, tratată foarte simplu. Spec...

Costache a precizat că în statele cu acoperire vaccinală mare, chiar au crescut cazurile de Covid după relaxarea restricțiilor, sunt foarte puțini pacienți cu forme severe.

„Acum e foarte important să accelerăm campania de vaccinare și să luptăm împotriva fenomenului de fake news. (…) Suntem în al doilea an în care se va ajunge probabil la învățământ online. Trebuie să învățăm să trăim cu COVID-19 și să ne adaptăm acestei boli care, din păcate, din cauza unor comportamente, probabil va rămâne o boală endemică”, a mai spus Victor Costache.

Te-ar mai interesa: Descoperire istorică despre cei care se abțin de l...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private