luni, iunie 27, 2022

Valentin Pantea, un demic de familie din Bihor, a întocmit o scrisoare deschisă către premierul Florin Cîțu. Aceasta subliniază nemulțumirile față de anumite măsuri ale guvernanților cum ar fi pensionarea medicilor la 67 de ani, introducerea auditului pentru cabinetele medicale. 

De asemenea, medicul atrage atenția asupra bonusurilor acordate pentru implicarea în campania de vaccinare anti-COVID. Acestea, susține medicul Valentin Pantea, au fost acordate mai mult pe hârtie decât în practică și că medicii de familie s-au implicat în vaccinarea împotriva COVID-19 în mod real.

Te-ar mai interesa: Dieta minune a călugărilor japonezi: 10 kilograme ...

Scrisoarea deschisă a unui medic

Dr. Valentin Pantea a postat Scrisoarea deschisă către Prim-ministru Florin Cîțu pe pagina sa de Facebook.

„D-le Premier, va scriu cu regretul ca nici Dvs, la fel ca si ceilalti premieri si ministri ai sanatatii din Romania, nu ati inteles ca medicina de familie este cea care face economie sistemului medical intrucat medicina de familie rezolva cele mai multe cazuri medicale cu cei mai putini bani de la buget, ca din acest motiv in UE se pune baza pe medicina de familie (la noi de ani de zile se pune „acid” pe medicina de familie de parca cineva ar dori ca aceasta specialitate medicala sa dispara).

Te-ar mai interesa: Horoscop Iulie. Cât de norocoși sunt nativii acest...

Tot cu regret va informez in ciuda celor spuse de cei care va informeaza despre bonusurile promise de guvern medicilor de familie, acestea au fost acordate acestora mai mult pe hartie decat in practica. De asemenea imi permit sa-i contrazic pe cei care v-au informat ca medicii de familie nu s-au implicat in campania de vaccinare, uitand ca mai bine de 90% dintre medicii din centrele fixe de vaccinare sunt medici de familie, iar mai bine de 50% din medicii de familie care nu sunt implicati in centrele fixe de vaccinare vaccineaza individual la cabinetul propriu”, scrie Dr. Valentin Pantea. 

Te-ar mai interesa: Gel injectabil ce poate „lipi” fisurile coloanei v...

De asemenea, menționează și Proiectul de Ordonanță a Guvernului pentru modificarea și completarea Legii 95/2006 pentru reforma în domeniul sănătății, prin care medicii s-ar putea pensiona abia la 67 de ani.

„Va scriu si cu regretul sa constat ca prin Proiectul de Ordonanta a Guvernului pentru modificarea si completarea Legii 95/2006 pentru reforma in domeniul sanatatii se pregateste o mare nedreptate pentru medici: pensionarea la 67 de ani. Evident ca aceasta prevedere este ilegala (incalca alte legi organice din Codul Muncii), este discriminatorie (toti ceilalti salariati se pot pensiona la 65 de ani, doar medicii vor fi obligati sa mai lucreze inca 2 ani), imorala (vom munci pana la adanci batraneti pt a plati pensiile speciale ale celor care ies la pensie inca de la 45-50 de ani) si lipsita de respect fata de medici”, adaugă medicul de familie.

Te-ar mai interesa: VITAL pentru HEMOFILIE, arși, ambulanțe, zone de r...

Valentin Pantea nu este de acord nici cu auditul pentru cabinetele medicale, pe care același Proiect de Ordonanță dorește să-l introducă.

„Cu acelasi regret constat ca Guvernul condus de Dvs prin acelasi Proiect de Ordonanta doreste sa introduca auditul pt cabinetele medicale, asta in timp ce Parlamentul a stabilit ca aceste cabinete medicale sunt scutite de acreditare (tot o forma de audit). Va reamintesc ca la ora actuala, eu ca medic de familie sunt certificat de Colegiul Medicilor din Romania (am o pregatire si cunostinte necesare pt a putea lucra ca medic de familie), iar cabinetul meu si dotarea acestuia sunt evaluate de CAS si DSP.

Te-ar mai interesa: Cum să pierzi grăsimea viscerală: Factorul non-die...

De aceea nu inteleg de ce ar mai fi nevoie de inca o acreditare/un audit pt mine si pt cabinet, nu inteleg de ce aceste evaluari/acreditari nu sunt suficiente. Si ma mai intreb unde in UE mai exista astfel de audituri pt cabinetele de medicina de familie (dupa cunostintele mele sistemele medicale din UE cer mult mai putine acreditari/evaluari pt cabinetele de medicina de familie decat ceea ce prevede deja legislatia de la noi din tara)”, precizează Dr. Valentin Pantea. 

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private