miercuri, martie 29, 2023

Se anunță noi restricții! Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a declarat că în cursul acestei săptămâni, va stabili o întâlnire cu reprezentanții marelor lanțuri de magazine, pentru a afla mai multe detalii privind impactul programului de închidere la ora 18:00, așa cum este stipulat în acest moment. Acesta a afirmat că „presiunea pe spitale este unul dintre factorii care poate să determine luarea de măsuri suplimentare chiar dacă rata de infectare scade”.

Te-ar mai interesa: „Vom fi asemenea lui Dumnezeu!” Futurolog, predicț...

„Dacă aceste măsuri duc la aglomerări suplimentare atunci ele trebuie regândite sau însoțite de alte măsuri.

De exemplu, pentru marile magazine unde prevedeam că este posibil să se întâmple astfel de aglomerări, am luat și măsura complementară de a asigura cei 7 metri pătrați pe fiecare client, am văzut în ultima vreme că sunt mai multe cazuri grave.

Deși sunt mai puține în total și încep să scadă, totuși sunt mai multe cazuri grave, sunt oameni care trebuie internați și trebuie îngrijiți, de aceea presiunea pe spitale este unul dintre factorii care poate să determine luarea de măsuri suplimentare chiar dacă rata de infectare scade. Dar să sperăm că nu va fi cazul”, a declarat Alin Stoica.

Te-ar mai interesa: Avertisment pentru glicemie crescută: 2 semne pe c...

Prefectul Capitalei, despre închiderea magazinelor la ora 18.00: ”Activitatea comercială poate să continue fără clienți, dar cu livrare la clienți”

Cum comentează Prefectul Capitalei acțiunea PSD-ului de a acționa în instanță măsurile Guvernului de a închide magazinele la ora 18:00?

„Din punctul de vedere al Instituţiei Prefectului şi al atribuţiilor acesteia, instituţia are menirea de a aplica regulile şi legile care sunt impuse de Parlament şi de Guvern. Deci nu avem noi căderea să comentăm aceste reguli. Noi le vom aplica întotdeauna. Faptul că cineva le contestă în Instanţă, iarăşi este un drept constituţional şi vom aştepta să se pronunţe Instanţa.

Te-ar mai interesa: OMS revizuiește recomandările de vaccinare împotri...

Măsura face parte din categoria măsurilor care limitează atât aglomerarea cât şi contactele dintre persoane. Cu cât avem nişte reguli care limitează prezenţa în magazine, cei 7 mp de fiecare persoană, în marile magazine.

Limitează şi ora de deplasare în afara locuinţei şi ora până la care agenţii economici sunt deschişi, atunci evident, se reduc şi numărul de contacte datorită reducerii deplasării şi aglomerările”, a declarat prefectul Capitalei

Te-ar mai interesa: ALERTĂ la nivel european! Substanțe cu potențial C...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private