Sari la conținut

Se apropie sezonul rece! Să vezi că încep să mă îngraş!

Se apropie sezonul rece şi toată lumea ştie că vara este anotimpul în care reuşim să slăbim cu mai mare uşurinţă. Vremea este bună şi îţi dă chef de mişcare, iar căldura îţi mai taie şi ceva din apetit.

Lucrurile se schimbă când temperaturile scad. Ne conservăm energia, facem mai puţină mişcare, mâncăm mai mult, apare şi grija kilogramelor în plus.

Sunt câteva lucruri de care dacă ţinem cont ne ajută să scăpa nu doar de stresul că ne vom îngrăşa, ci şi de îngrăşatul propriu-zis.

Alimentele și băuturi procesate trebuie reduse, astfel că ele ar trebui să reprezinte maximum 30% din meniul zilnic. Alegeţi fructe, legume proaspete, nuci și semințe, sucuri proaspăt preparate. Renunţaţi la maioneză, zahăr și ulei, reduceți aportul de sare și mâncați produse de patiserie și cofetărie doar ocazional.

Nu mâncaţi când sunteţi stresaţi, nervoşi şi supăraţi şi, mai ales, nu consumaţi gustări bogate în calorii. Alegeţi fructe şi legume!


Nu vă înfometați deoarece organismul își va modifica metabolismul și va încerca să ia măsuri contra lipsei de hrană făcând depozite de energie. Cel mai indicat este să mâcaţi puțin și des.

Nu vă privați de somn suficient, altfel se declanșează eliberarea de cortizol menit să ajute corpul să facă față suprasolicitării.

Nu vă stresaţi pentru că organismul percepe această stare de tensiune ca pe o amenințare și secretă în exces cortizol, care crește rezistența la insulină și „comandă” depozitele de grăsime.

Nu renunţaţi la exercițiile fizice, cel puțin o jumătate de oră, pentru a arde calorii şi pentru a asigura corpului nevoia de mişcare. Activitățile trebuie să vă facă însă plăcere, pentru a nu transforma această activitate într-un stres suplimentar.

Nu săriți peste mesele principale! Este bine să aveţi un program alimentar, care să cuprindă trei meniuri principale și cel puțin două gustări sănătoase. Bine ar fi să ştiţi cu o zi înainte ce urmează să mâcaţi şi să aveţi totul pregătit.

Calculați numărul caloriilor ingerate și a celor eliminate prin activități fizice.

Nu uitaţi să consumaţi 2 litri de apă pe zi, iar înaintea meselor se recomandă câte un pahar cu apă cu lămâie, care taie din pofta de mâncare.

Pentru că anumite afecțiuni pot cauza predispoziția către îngrășare este bine să vă faceţi un analizele, recomandate de medic, precum cele hormonale.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel