Sari la conținut

Se combină magneziu cu vitamina D? Un profesor de medicină de la Harvard explică

Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Din cuprinsul articolului

Se combină magneziu cu vitamina D? Două combinații de suplimente pe care să le eviți dacă nu aveți acceptul medicului. Luarea suplimentelor de magneziu și vitamina D în același timp a fost o tendință populară online în ultimele săptămâni, dar experții spun că nu trebuie neapărat să luați ambele suplimente pentru a vedea beneficiile pentru sănătate.

Pe TikTok, utilizatorii laudă în special beneficiile suplimentelor de magneziu, susținând că pot ajuta cu o varietate de probleme de sănătate, inclusiv anxietatea și problemele de somn. Avertismentul, spun acești creatori de conținut, este că vitamina D trebuie luată în același timp cu suplimentele de magneziu dacă oamenii vor să vadă rezultate.

Doar persoanele care au deficit atât de vitamina D, cât și de magneziu pot lua aceste două suplimente împreună, a spus Pieter Cohen, MD , profesor de medicină la Harvard Medical School.

Cu alte cuvinte, oamenii nu trebuie să înceapă să ia vitamina D doar pentru că farmacistul le-a recomandat suplimente de magneziu. Și, așa cum este cazul în orice supliment alimentar, luarea acestor pastile în mod inutil ar putea fi riscantă.

„Este important să rețineți că, deși aceste suplimente sunt vândute fără prescripție medicală și [accesibile] fără prescripție medicală”, a spus Cohen, „ele pot fi la fel de active ca orice medicament pe bază de rețetă”.

Iată ce au avut de spus experții despre legătura dintre vitamina D și magneziu, cine ar putea beneficia de la administrarea unuia sau a ambelor suplimente și cum să ridice nivelul de vitamina D și magneziu în siguranță.

Nutrienți esențiali pentru organism

Dar cercetările pentru a confirma această legătură între vitamina D, magneziu și anxietate sunt încă la început.

Organismul are nevoie atât de magneziu – un mineral încărcat electric sau electrolit – cât și de vitamina D pentru a funcționa corect, a declarat Marie van der Merwe, PhD , coordonatorul programului de doctorat în fiziologie aplicată și nutriție de la Universitatea din Memphis, pentru Sănătate .

Vitamina D ajută la funcționarea mușchilor și a nervilor, susține sistemul imunitar și protejează sănătatea oaselor. Magneziul este la fel de necesar: ajută la controlul zahărului din sânge și a tensiunii arteriale și ajută la susținerea funcției inimii, mușchilor și nervilor.

Acest lucru poate face ca magneziul să fie util pentru tratarea simptomelor de anxietate , dar nu este încă clar. O analiză din 2020 a constatat că studiile existente pe această temă au produs dovezi contradictorii, iar cercetările viitoare sunt necesare pentru a explora modul în care magneziul ar putea ajuta la simptomele de anxietate.

Deficiențele sunt frecvente, dar nu toată lumea are nevoie de ambele suplimente.
Este de înțeles că oamenii online se pot simți mai bine după ce au luat suplimente de magneziu și vitamina D, având în vedere cât de comune sunt deficiențele în ambele.

Unele estimări pun procentul din populația globală care are deficiență de vitamina D peste 40%, în timp ce aproximativ 75% americani nu primesc atât de mult magneziu în dieta lor, așa cum este recomandat.

Din această cauză, suplimentele de vitamina D și magneziu sunt „populare” și sunt adesea recomandate pacienților, a declarat Perri Halperin, MS, RD, CDN , coordonator clinic de nutriție la Mount Sinai Health System, pentru Health .

Din păcate, a-ți da seama dacă o persoană este deficientă poate fi uneori dificil.

Există câteva semne de avertizare – deficiența ușoară de vitamina D poate provoca dureri și slăbiciune musculară, a adăugat Halperin, în timp ce deficiența de magneziu poate provoca greață, oboseală și pierderea poftei de mâncare. Cu toate acestea, aceste simptome sunt vagi, a spus ea, ceea ce înseamnă că deficiențele pot fi diagnosticate doar de un furnizor de asistență medicală.

Creșterea nivelurilor de magneziu și vitamina D în siguranță
Dacă o persoană crede că are deficit în oricare dintre acești nutrienți, medicul îi poate efectua un test de sânge și poate recomanda cât de mult, dacă este cazul, magneziu sau vitamina D ar trebui să primească prin suplimente.

Mulți americani nu respectă recomandările zilnice de nutrienți, dar, așa cum este cazul tuturor medicamentelor, oamenii nu ar trebui să ia suplimente fără un motiv întemeiat pentru a face acest lucru.

Iar administrarea inutil de medicamente poate, în unele situații, deveni periculoasă. Deși este rar, consumul de prea multă vitamina D poate deveni toxic pentru organism, provocând vărsături, dureri abdominale, confuzie sau deshidratare. Și consumul de prea multă vitamina D poate provoca de fapt o epuizare a magneziului.

Consumul de mult magneziu nu prezintă de obicei un risc serios pentru sănătate, deoarece organismul poate elimina magneziul suplimentar prin urinare, a spus Cohen. Cu toate acestea, o persoană poate prezenta diaree, crampe abdominale sau greață. 10

Se recomandă ca adulții cu vârsta cuprinsă între 19 și 70 de ani să primească 600 de unități internaționale (UI) de vitamina D în dieta lor în fiecare zi. 11 Pentru magneziu, bărbații adulți au nevoie de 400 până la 420 de miligrame (mg) pe zi, în timp ce femeile adulte au nevoie de 310 până la 320 mg, potrivit health.com.

 

Maria Mocanu

Sunt Maria Mocanu și am o vasta experienţă profesională! Sunt o fire creativă, sociabilă, veselă și îmi place să scriu. Am o experiență în media de peste 15 ani, cu nenumărate articole publicate în online, dar și articole de specialitate pentru pasionații și iubitorii de animale.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel