Sari la conținut

Se dau 15.000 de lei de la stat! Cine poate primii banii?

bani
Sursă foto: arhiva doctorulzilei.ro
250 de lei în plus pentru români

Sprijinul financiar constă în două vouchere, un voucher medicamente, în valoare de 5000 lei şi un voucher proceduri medicale, în valoare de 10.000 lei şi se acordă pe baza cererii şi a declaraţiei pe propria răspundere a beneficiarului.

Astfel, Guvernul a aprobat proiectul de hotărâre privind „Programul social de interes național de susținere a cuplurilor și a persoanelor singure pentru creșterea natalității” 2024 (FIV 2).

De asemenea, Executivul a suplimentat bugetul Ministerului Familiei pentru acest an cu suma de 150.000 mii lei reprezentând credite de angajament și 5.000 mii lei reprezentând credite bugetare.

Fondurile, alocate din Fondul de rezervă bugetară

Fondurile provin din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului și reprezintă sprijin financiar pentru un număr maxim de 10.000 de beneficiari, în vederea asigurării medicamentelor și a efectuării procedurilor medicale de specialitate recomandate, pe teritoriul României.

„Este o veste foarte bună, venită în apropierea Zilei Internaţionale a Copilului şi mult aşteptată de familiile din România care au probleme de infertilitate. Suma este identică cu cea de anul trecut, ceea ce înseamnă că avem fonduri pentru 10.000 de proceduri de fertilizare in vitro.
Le mulţumesc domnului prim-ministru Marcel Ciolacu, domnului Alexandru Rafila, ministrul Sănătăţii şi domnului Marcel-Ioan Boloş, ministrul Finanţelor pentru sprijinul acordat continuării acestui program şi în anul 2024. De asemenea, mulţumesc comunităţii Declic şi Asociaţiei SOS Infertilitatea pentru acţiunile lor de susţinere”, a declarat ministra Familiei Natalia Elena-Intotero, potrivit unui comunicat citat de news.ro.
bebelus
Sursă foto: Wallpaper Flare

Actul normativ prevede că cel puţin unul dintre cei doi beneficiari ai programului, membri ai cuplului infertil, căsătoriţi sau necăsătoriţi, sau femeia singură infertilă, trebuie să fie cetăţean român şi să aibă domiciliul în România.

Toate documentele se vor depune în format electronic, prin intermediul unei platforme digitale, dedicate acestui Program. Vom reveni cu toate informaţiile privind demararea procesului de depunere a documentelor.

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat faptul că persoanele sau cuplurile care doresc să acceseze programele de fertilizare vor beneficia de sprijin de până la 15.000 de lei pentru asigurarea medicamentelor și procedurilor de specialitate în țară.

”Luăm o măsură importantă pentru persoanele și cuplurile infertile care doresc să aibă copii. Vor putea beneficia de sprijin de până la 15.000 de lei pentru asigurarea medicamentelor și procedurilor de specialitate în țară. Suplimentăm bugetul Ministerului cu 150 de milioane lei, astfel încât să acoperim aproximativ 10.000 de beneficiari”, a declarat Marcel Ciolacu, la începutul ședinței de Guvern.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel