Sari la conținut

Se dau BANI de la STAT pentru această categorie de români! Sumele sunt impresionante

Bani de la stat
Sursă foto: Playtech

Se dau BANI de la STAT prin intermediul unor fonduri pentru demarararea programului național de case memoriale și de refacere a unor gări de patrimoniu.

Fonduri pentru demararea unui program național de case memoriale. Guvernul a decis alocarea de fonduri pentru demararea unui program național de case memoriale, de refacere a unor gări de patrimoniu și a muzeelor în aer liber, a anunțat Raluca Țurcan pe paginile de socializare.

Mai sunt de asemenea indemnizații pentru tezaurele umane vii. Acestea sunt deciziile adoptate de Guvern, la propunerea Ministerului Culturii.

Scandal între medici și Raluca Țurcan
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei

Fonduri pentru demararea unui program național de case memoriale

Ca urmare a adoptării Ordonanței nr. 19/2024 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 422/2001 privind protejarea monumentelor istorice, la propunerea Ministerului Culturii, Institutul Național al Patrimoniului a emis Apelul de finanțare Timbrul Monumentelor Istorice pentru anul 2024, structurat astfel:

  •  subprogramele acțiuni tematice „Case memoriale”, „Gări”, „Muzee în are liber” – monumente de arhitectură vernaculară.
  •  subprogramele Restaurare și Edificii de cult.

Guvernul a aprobat și recunoașterea meritelor Tezaurelor Umane Vii, în domeniul culturii imateriale, prin acordarea unei indemnizații de merit. Beneficiarii indemnizației #TUV sunt toți cei care:

  • dețin titlul de TEZAUR UMAN VIU.
  • au o vechime neîntreruptă în activitatea de promovare a patrimoniului cultural imaterial.
  • dețin merite excepționale în păstrarea, transmiterea şi punerea în valoare a patrimoniului cultural imaterial.
  • au merite excepționale în realizarea, interpretarea, ori crearea elementelor patrimoniului cultural imaterial.
  • dețin distincţii naţionale în domeniul patrimoniului cultural imaterial.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel