Sari la conținut

Se duc la culcare FLĂMÂNZI! Studiu alarmant: Cifrele pentru România arată situația grea cu care se luptă părinții

masa calda
Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro

Se duc la culcare FLĂMÂNZI! Studiu alarmant: Cifrele pentru România arată situația grea cu care se luptă părinții. Malnutriția este o problemă cu care se confruntă un număr tot mai mare de familii. Patru din 10 părinți din întreaga lume spun că copiii lor nu primesc nutrienții de care au nevoie în fiecare zi. Potrivit unui studiu al World Vision România, 15% dintre adolescenții din țara noastră merg la culcare fără să mănânce.

masa calda in scoli, o necesitate
Sursa foto: arhiva doctorul zilei

Studiu alarmant: doi din 10 părinți din lume spun că în ultima lună copiii lor s-au culcat la finalul zilei flămânzi

Cel mai nou studiu pe tema alimentației copiilor și tinerilor indică o situație alarmată; doi din 10 părinți din lume spun că în ultima lună copiii lor s-au culcat la finalul zilei flămânzi. Cifrele pentru România arată situația grea cu care se luptă părinții, în special cei din mediul rural.

Doi în 10 copii spun că familia le asigură doar uneori sau nu le asigură niciodată suficientă mâncare. Totodată, 14% dintre adolescenții care au între 15 și 18 ani mănâncă o pâine sau chiar mai mult pe zi.

Este vital ca minorii să mănânce la școală

Tot atâția tineri se duc frecvent sau întotdeauna la culcare nemâncați, iar pentru 9% dintre ei aceasta este o rutină. Aproape tot dinții din întreaga lume, 97%, sunt de acord că este vital ca minorii să mănânce la școală, astfel că 85% cer guvernelor să finanțeze un program alimentar la unitatea de învățământ pe care o frecventează copiii.

Extinderea la nivel național a programului de masă caldă în școli

În același studiu, doar 40% dintre părinți afirmă că proprii lor copii au primit o masă la școală în ultima lună. În acest context, World Vision România și Consiliul Consultativ al Copiilor World Vision România solicită extinderea la nivel național a programului de masă caldă în școli, priorizând unitățile de învățământ cele mai vulnerabile. În plus, consiliul solicită accesul la ore de educație nutrițională pentru copii și părinți, dar și programe coerente pentru reducerea risipei alimentare, potrivit RRA.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: