Sari la conținut

Se fac sute de angajări la cea mai nouă fabrică din România. Este construită de la 0 și va fi gata până în iunie. „Cea mai de impact investiție a anului în România”

fabrică de medicamente
Sursă foto: : Facebook STADA România
Cea mai modernă fabrică de medicamente din România

Din această vară, România se va mândri cu o nouă fabrică de medicamente. În țara noastră se ridică una dintre cele mai moderne fabrici din industria farmaceutică europeană, cu o investiție ce depășește 60 de milioane de euro.  STADA România, subsidiară a grupului STADA Arzneimittel AG, este la conducerea acestui proiect de amploare.

Termen finalizare a proiectului: iunie 2024

Guvernul României a contribuit parțial la implementarea acestei facilități de producție prin acordarea unui ajutor de stat. Termenul de finalizare a proiectului este stabilit pentru luna iunie 2024, iar după aceasta, se va începe procesul de obținere a autorizațiilor necesare.

STADA România a transmis coordonatele proiectului, evidențiind dimensiunea sa impresionantă. Cu 100.000 de metri pătrați de teren, 30.000 de metri pătrați construiți, 12 linii de producție și o capacitate de 160 de milioane de cutii de medicamente pe an, fabrica va genera aproximativ 400 de noi locuri de muncă.

Acesta se va construi în cadrul Parcului Industrial Arieș din Turda, județul Cluj, potrivit zcj.ro.

fabrica de medicamente cluj
Sursă foto: : Facebook STADA România
fabrica de medicamente
Sursă foto: Facebook | STADA România
fabrica de medicamente
Sursă foto: Facebook | STADA România

Este prima fabrică de medicamente construită de la zero în România, în perioada modernă

„Este prima fabrică de medicamente construită de la zero în România, în perioada modernă. Am plecat de la o investiţie de 48 mil. euro, dar sărim uşor de 60 de mil. de euro spre finalul investiţiei”, a spus directorul Mihai Fugarevici.

„Probabil că va fi una dintre cele mai interesante fabrici din Europa: capacitatea de producţie este uriaşă, datorită tehnologiei. Sunt 12 linii de producţie care vor livra câte o cutie de medicamente pentru fiecare trei cetăţeni ai Europei”, a declarat directorul Mihai Fugarevici.

Grupul Stada este unul dintre cele mai mari companii farma­ceu­tice din Germania şi a intrat pe piaţa ro­mâ­nească printr-o sub­si­diară în anul 1992. Compania este prezentă în 120 de ţări, având 20 de fabrici.

În România, prezenţa Stada include sediul din Bucureşti, un laborator de testare a produselor în Timişoara, dar şi un depozit de medicamente, tot în Timişoara.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel