miercuri, decembrie 7, 2022

În contextul pandemic actual, autoritățile sanitare recurg la metode stricte pentru a limita răspândirea virusului în sezonul sărbătorilor de iarnă. Pe lângă efectuarea testului PCR, autoritățile impun alte două măsuri de prevenire

Conform RADOR, oricine va intra în Grecia în perioada sărbătorilor de iarnă va trebui să prezinte dovada testului PCR pentru coronavirus, efectuat cu 72 de ore înainte de sosirea în țară. De asemenea, persoanele vor fi supuse unui test rapid la sosirea pe aeroport, iar apoi vor fi obligate să intre în carantină preventivă timp de zece zile.

Potrivit purtătorului de cuvânt al guvernului grec, Stelios Petsas, cele două măsuri noi (testul rapid și carantina preventivă) se vor aplica celor care sosesc în Grecia în perioada 18 decembrie – 7 ianuarie.

Te-ar mai interesa: Cât de des trebuie schimbată lenjeria intimă și cu...

Guvernul grec a anunțat de asemenea prelungirea măsurilor restrictive până la 7 ianuarie 2021, dată până la care rămân închise școlile, restaurantele, barurile, centrele de divertisment și pentru activități sportive, precum și tribunalele.

Trimiterea unor SMS-uri pentru a anunța deplasările în afara locuinței va continua să fie în vigoare. De asemenea, vor fi prelungite restricțiile de circulație între regiunile Greciei și interdicția de circulație pe timpul nopții. Purtătorul de cuvânt al guvernului grec a explicat că îmbunătățirea datelor epidemiologice și reducerea presiunii virale sunt mai lente decât era de așteptat din cauza faptului că cetățenii au obosit după atâtea restricții, iar mobilitatea oamenilor rămâne ridicată.

Te-ar mai interesa: Vești bune! Se dau bani de la stat de Sărbători. C...

Grecia a înregistrat 89 de noi decese în ultimele 24 de ore și 1251 de cazuri noi de coronavirus, ridicând numărul total al persoanelor infectate de la începutul pandemiei la 116.721, din care 3.092 decese.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private