miercuri, august 10, 2022

Se înceracă identificarea de soluții pentru introducerea de noi medicamente pentru pacienți de către Ministerul Sănătății. De-a lungul anilor, pacienții români nu au găsit medicamente care conțineau substanțe active cum ar fi ibuprofenul, citostatice precum cisplatin și bleomicin.

Un proiect de ordin al Ministerului Sănătății cu o listă de 168 de substanțe active esențiale se află în dezbatere publică. Aceste substanțe se vor regăsi în peste 1.000 de medicamente care urmează să fie decontate integral.

Te-ar mai interesa: Mihaela Bilic, medic nutriționist: Leguma numărul ...

Metformin este substanța activă regăsită în medicamentele pentru tratarea diabetului, care erau de negăsit în țara noastră anul trecut, la fel și levotiroxina, substanța activă din eutyrox, medicamentul pentru afecțiuni tiroidiene care a lipsit din România aproape tot anul trecut, dar și imunoglobulina, medicament utilizat printre altele în tratarea unor boli autoimune și pentru care există riscul să lipsească din nou lunile următoare.

Ministrul sănătății, Ioana Mihăilă, a semnat la finalul lunii trecute un ordin prin care se introduce o nouă categorie de produse farmaceutice, medicamente esențiale pentru care prețul maximal aprobat va fi media celor mai mici trei prețuri din statele din Uniunea Europeană aflate în grupul de țări de comparație, în loc de cel mai mic preț, cum este în prezent.

Te-ar mai interesa: Nutriționist de la Harvard: „Acesta este pri...

Un medicament este esențial dacă se regăsește pe cea mai recentă listă de medicamente esențiale a Organizației Mondiale a Sănătății și dacă este decontat 100% de stat.

Actuala listă de medicamente esențiale corespunzătoare României ar urma să fie aprobată prin ordin al ministrului sănătății până la finalul acestei luni

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private