Sari la conținut

Se intensifica scandalul legumelor ”OTRĂVITE”: conțin chimicale peste limitele legale

leguma benefica toamna
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
leguma ce trebuie consumata toamna

Scandalul legumelor toxice, continuă! Cultivatorii din Mehedinţi acuză o campanie de denigrare a celor care produce în România, pentru a promova legumele aduse din import.

Scandalul legumelor stropite cu soluţii cu concentraţii de până la opt ori mai mari faţă de reglementările Uniunii Europene îi afectează producătorii corecți.

Cultivatorii din Mehedinţi spun că folosirea unor substanţe interzise, aşa cum s-a întâmplat în judeţul Buzău, reprezintă doar cazuri izolate. Din fermele din Mehedinţi pleacă săptămânal cantităţi însemnate de castraveţi, varză şi roşii.

Zecile de tone de tomate, castraveți și varză care pleacă zilnic din solarii sau de pe terenurile agricole din Mehedinți aprovizionează piețele din Oltenia, dar și din Banat.

Citeste si:

Legumicultorii spun că folosesc în tratamentul plantelor substanțe permise de normele europene, iar producătorii de varză fac lucrări manuale ca să evite folosirea de erbicide care conțin pesticide și sunt periculoase pentru sănătate.

Autoritățile fac și controale, dar e drept puține, având în vedere că România duce lipsă de laboratoare specializate, ceea ce e o problemă. Cultivatorii cred că scandalul legumelor otrăvite e o campanie nedreaptă, pornită să favorizeze legumele din import și sunt nemulțumiți. Cei care sunt prinși folosind substanțe interzise riscă dosare penale, potrivit RRA.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.