marți, ianuarie 25, 2022

Se pregătește vaccinarea anti-Covid a copiilor care au între 5 și 11 ani. Aceasta ar putea începe și în România spre sfârșitul lunii. Autoritățile estimează că recepționarea dozelor necesare cu o cantitate de ser la o treime față de cea utilizată la copiii mai mari și la adulți va avea loc după mijlocul lui ianuarie. Ca și în cazul celorlalte grupe de vârstă, schema de vaccinare va fi tot în două doze, intramuscular, la un interval de 21 de zile.

Te-ar mai interesa: Măsurile împotriva virusului, o aberație. Autorită...

Se pregătește vaccinarea copiilor mai mici de 11 ani. Autoritățile au dat undă verde

Administrarea se va putea face atât în centrele de vaccinare stabilite, cât și în cabinetele medicilor de familie. Apar, însă, și primele discuții despre dificultățile susținerii acestui nou demers care implică personal medical. Spitalele din Timiș, de exemplu, găsesc cu greu personal care să poată administra serurile, situație similară cu alte județe.

La Spitalul de Copii din Timișoara, dozele vor fi administrate, cel mai probabil, într-o construcție modulară – anunță subprefectul Ovidiu Drăgănescu.

„A existat o problemă că nu se dorește să se facă, dar orice activitate din asta care vine pe un spital care, oricum, este sub presiunea atât a evaluărilor, fiindcă toți copiii au fost evaluați în pandemie acolo, este destul de dificil. Oricum, noi am pus la dispoziția Spitalului de copii, în mai multe rânduri, acele containere, unde ei acum au dezvoltat tot felul de activități. Probabil că și această vaccinare, deoarece este nevoie de un circuit special, se va face tot într-un asemenea container”, a declarat Ovidiu Drăgănescu, potrivit RRA.

Te-ar mai interesa: Anunț pentru părinți! Testarea rapidă în școli. Co...

Peste 30 de medici de familie din Timiş şi-au anunţat disponibilitatea de a administra în cabinetele lor vaccinul anti-COVID, destinat copiilor cu vârste între 5 şi 11 ani. Este vorba de dozele speciale la o treime din cantitatea folosită pentru copiii mai mari şi pentru adulţi, care urmează să ajungă în România, în a doua jumătate a acestei luni.

În Timişoara, primăria va stabili centre comunitare în care vor fi disponibile fluxuri de vaccinare pentru cei mici. Puncte de vaccinare pentru ei vor mai fi la Spitalul pentru Copii, la judeţeanul din Timişoara şi la Spitalul din Jimbolia. Principala problemă este reprezentată de lipsa personalului necesar odată cu extinderea campaniei naţionale de vaccinare şi la această grupă de vârstă.

Te-ar mai interesa: Vrei să slăbeşti? Urmează regulile monahale şi rez...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Stiri Calde (citeste aici)

spitale private