joi, august 11, 2022

Facturi mai scumpe la căldură, în București. Gigacaloria se scumpește cu 110 lei, o majorare care ar putea urca factura la încălzire a unui apartament de două camere la 1.600 de lei, pe perioada iernii. Primăria încă nu a decis dacă va păstra subvenția la nivelul de anul trecut sau o va majora.

Locuitorii Capitalei vor plăti mai mult de la 1 noiembrie, pentru apă caldă și căldură. Deocamdată, nu se știe cu cât.

Te-ar mai interesa: Iată ce înseamnă când câinele tău face acest lucru...

Deci, la 1 noiembrie, când o să aflăm şi tariful pe care ANRE îl stabileşte, Consiliul General, după o dezbatere pe care o să o avem, o să spună şi cât din cei 600 de lei o să fie plătiţi de bucureşteni şi cât o să fie plătit de Primărie în continuare, spunea primarul general Nicușor Dan, în 15 octombrie.

Cât ar costa o factură de căldură la un apartament cu 2 camere

În momentul de față, o gigacalorie costă 490 de lei, iar bucureștenii plătesc doar 164 de lei. Restul e subvenționat de primărie.

De la 1 noiembrie, gigacaloria va fi 600 de lei. Sunt două variante:

1. Să se păstreze aceeași sumă subvenționată până acum, ceea ce înseamnă că bucureștenii vor plăti mai mult cu 110 lei gigacaloria.

Te-ar mai interesa: Atenție, produse cancerigene! Le folosim zilnic...

2. Să se pastreze același procent de subvenție, ceea ce înseamnă că bucureștenii vor plăti mai mult cu doar 37 de lei gigacaloria.

Un calcul făcut de fostul RADET în 2018 arăta că un apartament de două camere are nevoie de 6,12 gigacalorii pentru a asigura o temperatură medie de 20 de grade în sezonul de iarnă. Asta înseamnă că bucureștenii vor plăti în această iarnă între 1.230 de lei și 1.676 de lei, potrivit digi24.ro. 

Te-ar mai interesa: Surprize, compromisuri… Ce prevăd astrele pe...

Zone ale Capitalei fără apă caldă și căldură

Oamenii reclamă că în apartamente nu au nici apă caldă, nici căldură și că toate caloriferele sunt reci. Ei spun că se așteptau ca prețul gigacaloriei să crească.

Cele mai afectate zone din Capitală, la capitolul apă caldă și căldură, se află în Sectorul 2, în cartierele Colentina, Tei și Fundeni. Acestea sunt aprovizionate cu agent termic de la CET Sud, iar din cauza distanței foarte mari și a avariilor dese, agentul termic ajunge cu temperaturi scăzute sau deloc.

Te-ar mai interesa: Mare sărbătoare: Primul sfânt canonizat pe pământ ...

Cel mai recent raport al Temoenergetica arată că mii de blocuri din București au apă caldă și căldură sub parametri ori deloc, din cauza avariilor.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private