Sari la conținut

Secretele de frumusețe ale japonezelor. Plus tehnica „4-2-4” care face minuni!

Secretele de frumusețe ale japonezelor. Plus tehnica „4-2-4” care face minuni!

Japonezele sunt recunoscute în lumea întreagă pentru tenul lor minunat și zâmbetul lor minunat. Nu este vorba doar despre genetică sau climă. Este binecunoscut faptul că femeile din Japonia urmează cu strictețe câteva reguli simple, trucuri la îndemână pe care, dacă le vom urma și noi, ne vom simți și părea mult mai tinere!

5 tehnici ale femeilor japoneze pentru a-si pastra tineretea si frumusetea pe termen lung | Suceava News Online

Secretele de frumusețe ale japonezelor

Se pare că anumite obiceiuri, păstrate de sute de ani, le ajută să aibă o piele catifetală şi un păr frumos şi sănătos.

Exfoliere cu fasole roşie azuki

Femeile japoneze foloseau boabe de fasole azuki încă din perioada Nara (710-794) pentru a avea o dietă sănătoasă şi o piele frumoasă. Le măcinau şi obţineau o pulbere fină pe care o utilizau ca exfoliant. Sunt bogate în antioxidanţi şi conţin saponină, un compus chimic care ajută la curăţarea şi strângerea porilor. Are un efect imediat, deoarece ajută la îndepărtarea uşoară a murdăriei şi a celulelor moarte ale pielii.

Masaj regulat pentru față!

Imediat după spălarea ușoară a feței, japonezele efectuează un masaj facial propriu cu palmele. Tehnicile japoneze de masaj de conturare au devenit foarte populare în rândul femeilor datorită rezultatelor uimitoare care pot fi văzute după doar câteva sesiuni.

Partea bună este că le poți face singură – urmărește liniile din desenul atașat. Pentru maxim de eficiență, aplică pe degete o cremă hidratantă, ulei de masaj sau loțiune pentru reducerea ridurilor. Mișcările trebuie să fie blânde, cu efect de netezire.

Îşi hrănesc tenul cu tărâţe de orez

Pudra de tărâţe de orez este aplicată şi în prezent ca exfoliat, în tratamente faciale sau corporale, pentru a ajuta la combaterea ridurilor, eliminarea petelor de pe piele şi pentru tonifiere.

Folosesc ceaiul verde pentru strângerea porilor şi reducerea inflamaţiei tenului

Matcha, frunzele măcinate de ceai verde, este cunoscută pentru concentraţia sa ridicată de polifenoli de catehină, care au nenumărate beneficii pentru sănătate şi frumuseţe. Concentraţia ridicată de taninuri ajută la strângerea porilor. Pudra de ceai verde poate combate daunele cauzate de razele ultraviolete, reactivează celulele moarte ale pielii şi reduce inflamaţia, îndeosebi în cazul pielii predispuse la acnee.

Why Japanese People Wash Their Faces for 10 Minutes / Bright Side

Tehnica „4-2-4” care face minuni!

Pe lângă aceste ritualuri de frumusețe, femeile din Japonia obișnuiesc să spele pe față timp de 10 minute. Un expert în probleme dermatologice a spus că este suficient să te speli pe față doar seara dacă urmezi tehnica folosită de japonezi!

Metoda durează zece minute și cuprinte trei pași simpli, în urma cărora tenul va rămâne strălucitor și lipsit de impurități. Se numeşte „metoda 4-2-4„, pentru că timpul este împărțit în funcție de cele trei etape.

  1. Aplicarea uleiului (4 minute)

Această etapă reprezintă pregătirea pentru curățare și are ca scop îmbunătățirea circulației prin masarea feței cu mișcări circulare. Este absolut necesar să alegi un ulei care nu se absoarbe rapid pentru că ai nevoie ca el să rămână la suprafață.

  1. Curățarea cu spumă (2 minute)

După ce porii au fost deschiși, poți folosi orice fel de demachiant pe care să îl aplici chiar peste ulei, dar experții le recomandă pe cele sub formă de spumă sau gel pentru că nu usucă pielea. Masează fața timp de două minute cu mișcări bânde ca să nu o agresezi.

  1. Clătirea (4 minute)

În primele două minute trebuie să folosești apă călduță care ajută la îndepărtarea uleiului și îmbunătățește circulația sângelui, iar apoi încă două minute trebuie să clătești și cu apă rece pentru a închide porii ce tocmai au fost curățați în profunzime.

Această metodă ajută la hidratarea pielii, astfel încât, după procedură, tenul tău să strălucească.

Carmen Alecu
Alecu Carmen

Absolventă de Jurnalism. Am inceput sa lucrez in presa in 2000, la Abracadabra. A urmat Acasa Magazin. Dupa o pauza de cativa ani, am reinceput sa lucrez la EVZ. A urmat EvzMonden si InfoActual. La Doctorul Zilei lucrez din noiembrie 2020.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel