vineri, august 7, 2020

Experţii în sănătate intimă afirmă că orgasmul are numeroase efecte benefice: creşte nivelul de estrogen care îmbunătăţeşte starea psihică, ajută la diminuarea stresului şi la eliberarea endorfinelor care creează euforie, îmbunătăţeşte sistemul imunitar.

Frecvenţa orgasmului într-un cuplu este strâns legată de implicarea emoţională a partenerilor. „Deşi orgasmul nu reprezintă totul în viaţa noastră intimă, atingerea punctului culminant în mod frecvent ne îmbunătăţeşte starea emoţională şi generală, precum şi legătura cu partenerul“, declară doctorul Kevan Wylie, expert în sănătate publică.

Citește și:

Şi sociologul Aurora Liiceanu spune că normalitatea vieţii sexuale este legată de prezenţa orgasmului. „În România, s-a dovedit în urma studiilor că la 48% dintre femeile de 30-34 de ani relațiile intime contează foarte mult pentru cuplu. Din păcate, acest procent scade odată cu înaintarea în vârstă“. Specialistul mai spune că explicaţia faptului că bărbaţii au mai des orgasm decât femeile este stâns legată de interesul mai mare pentru amor al barbaților. „Femeile caută mai mult legătura emoţională, şi nu pe cea fizică, pe când bărbaţii sunt mai interesaţi de satisfacţiile intime“, crede Aurora Liiceanu.

Citește și:

SECRETELE REUŞITEI: Spuneţi-i partenerului ce vă place, priviţi-vă în ochi

Pentru a avea cât mai frecvent orgasme, este foarte important să comunicaţi cu partenerul şi să aveţi o puternică legătură de încredere. „Implicaţi-vă şi stabiliţi contactul vizual. Nu vă fie teamă să-i spuneţi partenerului ce vă place şi ce nu vă place în pat. Cu cât aflaţi mai multe unul despre altul, cu atât va fi mai bine“, spune Kevan Wylie, expert în sănătate publică.

Parteneri