Sari la conținut

Un medic, în vârstă de 63 de ani, spune că și-a redus vârsta biologică cu 20 de ani – rutina sa zilnică

„Nu adaugi doar ani la viața ta, ci și viață la anii tăi”, a spus el.

Un medic a împărtășit sfaturile sale de top pentru a rămâne tânăr, întrucât susține că, din punct de vedere biologic, este cu 20 de ani mai tânăr decât vârsta sa reală.

Expertul în longevitate, doctorul Mark Hyman, în vârstă de 63 de ani, spune că „vârsta biologică„, bazată pe markeri celulari, este de 43 de ani, datorită rutinei sale zilnice.

Medicul crede că nu este nevoie să luați măsuri drastice și costisitoare pentru a vă păstra tinerețea.

În schimb, el recomandă menținerea unor obiceiuri sănătoase în ceea ce privește dieta, exercițiile fizice, somnul, suplimentele și gestionarea stresului.

Dr. Hyman, din SUA, a declarat că nu este împotriva procesului de îmbătrânire, dar că există o modalitate mai bună de a face acest lucru.

Citeste si:

Nu trebuie să implice în mod automat probleme precum articulațiile dureroase, problemele de memorie și bolile cronice.

Vorbind pentru Insider, el a spus: „Oamenii nu-și dau seama că aceste probleme apar cu lucruri pe care le putem schimba, care sunt reversibile.

„Este o afecțiune care poate fi tratată, spre deosebire de un declin inevitabil.”

El spune că strategiile sale nu numai că vă pot prelungi potențial viața, dar pot îmbunătăți calitatea acesteia prin evitarea problemelor pe termen lung.

„Ceva care să îmbunătățească lucrurile cu zeci de ani în urmă este cam greu de vândut. Nu adăugați doar ani la viață, ci adăugați viață la anii dumneavoastră”, a declarat Dr. Hyman.

Rutina

Dr. Hyman a împărtășit rutina sa zilnică, care include meditație, exerciții fizice și multe proteine.

După ce se trezește la 6 dimineața, el meditează timp de 20 de minute. Aceasta este urmată de o cafea de dimineață și de un timp dedicat scrisului.

Studiile au arătat că atât meditația, cât și cafeaua au beneficii pentru sănătate.

Băutura a fost asociată cu un risc mai mic de boli de inimă și demență, datorită conținutului său de antioxidanți.

În timp ce meditația este cunoscută pentru îmbunătățirea sănătății mentale și scăderea nivelului de stres, unul dintre factorii care contribuie la îmbătrânire.

Dr. Hyman efectuează apoi o rutină de antrenament de forță folosind benzi de rezistență, după ce își bea cafeaua.

El a spus că acest lucru i-a permis să își dezvolte musculatura și să reducă durerile de spate.

„Înainte făceam yoga, tenis sau mersul pe jos”, a explicat el.

„Antrenamentul de rezistență mi-a transformat cu adevărat corpul și sănătatea”.

Antrenamentul de rezistență poate implica echipamente, cum ar fi greutăți sau benzi, însă este posibil să se facă și fără acestea, fiind luate în considerare exerciții precum flotări, abdomene, flotări și ghemuiri.

Acest antrenament durează de obicei în jur de o jumătate de oră, dar dacă timpul permite, doctorului Hyman îi place să se mențină în mișcare pe parcursul zilei cu activități precum mersul pe bicicletă sau mersul pe jos.

Hyman a declarat că antrenamentul său de dimineață durează aproximativ 30 de minute, dar dacă este posibil, îi place să facă mișcare pe tot parcursul zilei cu activități precum drumeții sau ciclism.

El a spus: „Locul meu fericit este de aproximativ trei ore de exerciții fizice pe zi”.

Acest antrenament este urmat de un duș cu aburi și de o scufundare la rece, expunându-se la apă la o temperatură de 4C timp de aproximativ trei minute.

Cercetările au sugerat că schimbarea dintre cald și rece poate reduce inflamația și poate stimula metabolismul.

Mic dejun plin de proteine și nutrienți

Dr. Hyman urmează acest lucru cu un mic dejun plin de proteine și nutrienți.

El creează ceea ce el numește un „shake pentru îmbătrânire sănătoasă”, care combină nutrienții vegetali și grăsimile sănătoase folosind ingrediente precum fructe de pădure, semințe de chia și semințe de cânepă. Adăugând pudră de zer se asigură că obține 48 de grame de proteine în shake.

„Pe măsură ce îmbătrânești, masa musculară este mai importantă. Este o piesă esențială pentru o îmbătrânire sănătoasă”, a declarat Hyman.

Așa cum a scris în cărțile sale, Dr. Hyman se ține de o dietă „pegan” – o combinație între o dietă vegană și una paleo – concentrându-se în principal pe alimente integrale pe bază de plante.

Dieta

Dieta paleo se bazează pe alimentele pe care oamenii le-ar fi consumat în urmă cu până la 2,5 milioane de ani.

Aceasta constă în fructe, legume, carne slabă, pește, ouă, nuci și semințe.

De asemenea, el ia suplimente de creatină, pentru a ajuta la sănătatea mușchilor și a creierului, și un acid gras numit C15:0, care este legat de un somn mai bun, energie și reducerea stresului.

Cu toate acestea, el a spus că simpla adaptare a dietei și a exercițiilor fizice poate face o mare diferență.

El a adăugat: „Cele mai importante lucruri sunt exercițiile fizice și o dietă cu grăsimi sănătoase și alimente vegetale. Nici o cantitate de suplimente nu le poate înlocui pe acestea”,conchide Express.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.