joi, iunie 24, 2021

Secretul longevității și al fericirii. Ovidiu Bojor. „Regula celor trei opturi”.

La cei 96 de ani, academicianul și fitoterapeutul român Ovidiu Bojor a descoperit secretul longevităţii. Bojor este de părere că longevitatea

este dată de înțelegerea faptului că este necesară o disciplină a muncii, a meselor și a somnului. Academicianul a prezentat secretul longevității sale, pe care l-a numit „Regula celor trei opturi”.

„Am primit de la pa­rinții mei o educatie des­tul de severă, care și-a lă­sat amprenta. Ore cat mai precise pentru trezire, pentru mâncat și pen­tru somn. Studiul mi-a do­vedit însă că dis­ciplina muncii, a me­selor și a somnului e favo­rabilă lon­ge­vi­tății.

Eu am insti­tuit regula celor trei op­turi: 8 ore de somn, 8 ore de mun­ca și 8 ore de odih­nă activă. O respect. Cand simt

că am obosit, mă întind în pat, aplic câteva tehnici din yoga și adorm atât de profund că pot suna și te­le­foa­nele, nu le aud.

După jumătate de oră, sunt iar proas­păt și mai pot lucra inca 4- 5 ore. Seara, nici nu-mi pun ceasul să sune. Ceasul meu interior func­ționează așa de bine, că e suficient să-mi propun o oră de tre­zire și mă trezesc la timp”, a explicat cunoscutul fitoterapeut.

Secretul longevității. Oviu Bojor: Niciodată să nu faceţi din excepţii reguli de viaţă

Ovidiu Bojor şi-a dedicat întrega viaţă studiului plantelor şi le-a aflat secretele pe care le împărtăşeşte

tuturor. Mai mult decât atât, reputatul om de ştiinţă are un program de viaţă care nu dă greş, dacă este urmat cu stricteţe şi devine un stil de a trăi.

„Dacă urmăm mersul Soarelui ştim că ziua are 24 de ore, aşa le-am împărţit convenţial şi atunci m-am gândit, hai să împărţim cât mai bine cele 24 de ore. Şi de aici a venit regula mea de viaţă, pe care am răspândit-o şi altora. Regula de 8 ore.

  • 8 ore de activitate productivă, fără celulare şi aşa mai departe.
  • 8 ore de odihnă activă.
  • 8 ore de relaxare, de somn, pentru refacerea celulei nervoase.

Cel mai important este al doilea

8. Ce înseamnă odihnă activă? Odihna activă este partea cea mai frumoasă a vieţii. După ce ne-am am câştigat în primele 8 ore existenţa, aşa e normal, începe viaţa adevărată, viaţa de familie, ne alegem ce vrem mai mult, dans, muzică, pictură, sport, care ne umple şi ne satisface. Este adevărata plăcere şi sens, în fond, al vieţii, de aceea prin al doilea 8 ne putem înălţa şi fizic şi spiritual prin antrenamente continue.

Iar al treilea 8 este refacerea neuronilor, care la fel, este foarte important. Dar la al doilea 8 se greşeste foarte mult. De foarte multe ori, mi s-a întâmplat şi mie, nu pot îndeplini

viguros cele trei opturi. Dar niciodată să nu faceţi din excepţii reguli de viaţă, cum fac majoritatea oamenilor”, este de părere academicianul Ovidiu Bojor.

Ultimele stiri

Parteneri