Sari la conținut

Secretul super-bunicii de 88 de ani care arată de 50. Cum a scăpat de cancer. „Anii nu înseamnă nimic!”

Secretul super-bunicii. Nashida Abden, o libaneză de 88 de ani care trăiește în Germania, a descoperit activitatea fizică la 50 de ani, a devenit instructor și inspiră acum zeci de tineri.

Ea asigură că perseverența în fitness a ajutat-o ​​să treacă de cancer.

Soțul ei a murit în urmă cu 40 de ani, iar Nahida nu s-a mai recăsătorit. Are 4 copii, cel mai în vârstă fiind de 60 de ani. Ea consideră că vârsta e doar un număr și principala sa plăcere în viață e să ajute alte femei să slăbească.

Secretul super-bunicii de 88 de ani care arată de 50. Cum a scăpat de cancer. „Anii nu înseamnă nimic!”

„Vârsta este doar un număr”, obișnuiește să spună cu mândrie, vorbind din proprie experiență. 

Este că imaginea acestui antrenament libanez în sala de sport fără odihnă nu este compatibilă cu datele de pe actul ei de identitate, totuși ea predică celui care vrea să asculte că totul este posibil cu efort.

„Anii nu înseamnă nimic”, insistă femeia.

De fapt, Nahida Abden nu a fost niciodată implicată în fitness la început. În jurul vârstei de 50 de ani, din cauza durerii de genunchi, doctorul i-a sugerat să facă mai multă mișcare, așa că a început drumul fitness-ului. La început, Nahida și-a urmat ginerele și nepotul la sală, să facă mișcare. Se ascundea adesea la capătul sălii de sport și era extrem de nervoasă când făcea mișcări.

„Când am început să merg regulat la sală, mergeam la ultimul rând. De fiecare dată când instructorul dădea indicații, eram nervoasă. Eram și foarte timidă”, a spus Nahida.

„M-a durut genunchiul și doctorul mi-a spus că trebuie să fac mișcare. Prima dată când am fost la sală m-am simțit foarte stângace. Am fost cu ginerele meu și cu nepotul meu, care făceau exerciții acolo”, a dezvăluit femeia, potrivit infobae.com.

A antrenat mii de femei

Cu toate acestea, cu încurajarea membrilor familiei sale, Nashida a început să-și ajusteze mentalitatea. De la exerciții de bază la exerciții dificile, condiția fizică și performanța atletică a femeii s-au îmbunătățit treptat.

Nashida a trecut chiar și certificarea de instructor de fitness și a început o carieră de antrenor. Până acum, Nashida a ajutat mii de femei să-și regăsească forma ideală a corpului, iar multe dintre ele sunt cu 70 de ani mai tinere decât ea.

„Când mi-am primit diploma am atârnat-o pe perete. Oamenii mi-au spus că Dumnezeu m-ar judeca dacă nu îi ajut pe alții. Nu este potrivit ca o diplomă să fie agățată doar de perete, așa că am început să predau și mi-a plăcut foarte mult. Îmi place să ajut femeile să iasă din carapacea lor”, a spus ea. 

Secretul unei vieți împlinite: Nu ne naștem doar pentru a mânca, a bea, a munci, a dormi și a fi obosiți

Acum, după ce a învins și în lupta cu cancerul, este instructor acreditat de fitness. Din cauza îmbunătățirii formei fizice, chiar și medicii au tachinat-o.

„Dacă ai o mentalitate bună, nici nu știi de câte cancere poți să scapi”, a explicat femeia de 88 de ani.

Pentru Nashida Abden, exercițiul este cel mai bun răspuns pentru a depăși provocările pe care le prezintă viața. Este sursa ta de energie.

„Unii cred că se nasc doar pentru a mânca, a bea, a munci, a dormi și a fi obosiți. Nu au dreptate! Exercițiul îți permite să descoperi că viață este mult mai mult de atât”, afirmă ea entuziasmată.

În plus, Nashida conduce și o firmă de îmbrăcăminte și spune că se simte împlinită. Germanca spune că cel mai greu lucru pentru o persoană este să trăiască abundența spirituală. Indiferent de vârstă, trăirea în momentul prezent este cea mai bună răsplată pentru sine.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel