luni, martie 27, 2023

Secretul tinereții, dezvăluit. Un studiu recent al oamenilor de știință de la Universitatea Columbia arată că reducerea caloriilor cu 25% contribuie nu doar la încetinirea ritmului de îmbătrânire, cât și la reducerea riscului de deces.

Într-un studiu controlat randomizat, un grup a fost hrănit cu o dietă cu restricții calorice timp de doi ani, în timp ce alții și-au urmat dietele obișnuite.

Te-ar mai interesa: Pericolul din farfurie: fructele și legumele cu ce...

Cercetătorii au examinat nivelurile unui biomarker din ADN-ul voluntarilor – măsurate înainte și după studiu – despre care se știe că se schimbă odată cu vârsta.

Secretul tinereții, dezvăluit. Reducerea caloriilor cu 25% încetinește îmbătrânirea

Potrivit studiului, reducerea cu 25% a caloriilor pe care le consumăm conduce la încetinirea, cu aproximativ 2%, a ritmului de îmbătrânire, fapt care contribuie și la scăderea riscului de deces.

Oamenii care au luat parte la acest studiu au fost împărțiți în două categorii și au urmat, timp de doi ani, diete diferite.

Astfel, oamenii din primul grup au respectat un regim cu o restricție calorică de 25%, iar ceilalți au urmat o dietă normală.

Te-ar mai interesa: Tratament inovator pentru pacientele cu cancer de ...

În final, cercetătorii au examinat probele de sânge ale voluntarilor, recoltate la începutul și la sfârșitul studiului, și au descoperit că cei care au urmat o dietă cu restricții calorice au prezentat o încetinire de 2%, sau chiar 3%, a ritmului de îmbătrânire, ceea ce, conform studiilor anterioare, echivalează cu o reducere cu 10-15% a riscului de mortalitate.

Ce spun cercetătorii de la Universitatea Columbia despre postul intermitent

Calen Ryan, cercetător la Columbia’s Butler Aging Center, a recunoscut că dieta slabă din punct de vedere caloric este respectată de un număr mic de oameni.

Te-ar mai interesa: „Cine e bărbatul care împingea căruciorul băiatulu...

„Descoperirile noastre sunt importante, deoarece dovedesc faptul că încetinirea îmbătrânirii umane ar putea fi posibilă.

Ele ne oferă, de asemenea, o idee despre tipurile de efecte cu care se pot confrunta oamenii care urmează diete sărace în calorii, cum ar fi postul intermitent”, a spus cercetătorul, potrivit Bloomberg.

În prezent, echipa de cercetători îi monitorizează pe voluntari, dorind să afle dacă încetinirea ritmului de îmbătrânire pe termen scurt ar putea avea efecte și pe termen lung.

Te-ar mai interesa: Medic: șase modalități de a reduce riscul de apari...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private