Sari la conținut

Secretul unei plante miraculoase! Conține mai mult calciu decât un litru de lapte și mai multă vitamina C decât o portocală

Secretul unei plante miraculoase! Conține mai mult calciu decât un litru de lapte și mai multă vitamina C decât o portocală. Experții o numesc ”antibioticul naturii”.

O plantă este un adevărat miracol când vine vorba de sănătate. Conțin o mulțime de nutrienți valoroși,um ar fi vitamina K, vitamina A și vitamina B6, așa că este adesea numită antibioticul naturii.

Este vorba despre cresonul special, cunoscut cu denumirea de năsturel. Conform experților, planta conține mai multă vitamina C decât o portocală și mai mult calciu decât un litru de lapte.

5 efecte benefice ale năsturelului

1. Ajută la hidratare. Năsturelul este una dintre acele plante care constau aproape în totalitate din apă.

2. Întărește oasele. Știi că o cana de năsturel conține 34 de grame de vitamina K? Cantitatea menționată este suficientă pentru a acoperi valoarea zilnică recomandată.

Citeste si:

3. Are efect anticancerigen. Potrivit unui studiu publicat în American Journal of Clinical Nutrition, o dietă bogată în vitamina C, bazată în mare parte pe legume și fructe, poate reduce riscul de a dezvolta cancer. Cresonul este o plană bogată în vitamina C!

4. Protejează inima. Vitamina C poate juca si un rol preventiv în dezvoltarea bolilor de inimă. În plus, datorită proprietăților sale antioxidante și antiinflamatoare, cresonul poate sprijini funcționarea vaselor de sânge în prevenirea atacurilor de cord, potrivit dcnews.ro.

5. Protejează sănătatea ochilor. Năsturelul este o sursă bogată de luteină și zeaxantină, care pot reduce riscul bolilor oculare și cataractei legate de vârstă.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.