Sari la conținut

Secretul unei vieți sexuale intense și sănătoase la orice vârstă

Rejuvenarea, intinerirea, infrumusetarea sau chiar modelarea zonelor intime sunt proceduri estetice din ce in ce mai populare in randul femeilor, atat din Romania cat si de peste hotare. Chirurgia intima este o optiune demna de luat in considerare pentru rezolvarea problemelor intime de cuplu, in situatii aparute ca urmare a stresului sau a problemelor de sanatate.

Cele mai intalnite interventii includ micsorarea labiilor mici (care sunt prea mari si se vad prin slip), clitoroplastia (care duce la cresterea intensitatii placerii prin expunerea clitorisului), injectarea labiilor mari in momentul in care au devenit atrofice si nu mai au tonus, injectarea cu acid hialuronic in punctul G (procedeu care sporeste de asemenea placerea), si nu in ultimul rand, rejuvenarea vaginala care presupune injectarea de grasime si/sau micsorarea vaginului pentru cresterea placerii pentru ambii parteneri de sex.

Chirurgul estetician Calin Dobos, medic specialist in chirurgie plastica, marturiseste ca printre cele mai solicitate interventii chirurgicale ce au ca scop sporirea placerii sunt marirea suprafetei punctului G si clitoroplastia.

„Prin chirurgia intima se pot trata si anumite disfunctii sexuale, cum ar fi frigiditatea la femei, prin clitoroplastie si injectarea punctului G sau cresterea duratei actului sexual. Restrictiile pe care le implica acest tip de interventii pentru femei, recomanda o pauza de 2-4 saptamani, pana se stabilizeaza rezultatul. In ciuda aparentelor, operatiile sunt usor de suportat, aproape toate facandu-se in anestezie locala. Durerea este aproape inexistenta si unii pacienti pot merge chiar si la serviciu in urmatoarea zi”, explica dr. Calin Dobos.

Marirea punctului G, echivalentul placerii sporite

De-a lungul timpului, punctul G a starnit nenumarate controverse. Unii specialisti i-au contestat existenta, altii l-au definit ca fiind o zona G, de o excitabilitate extrema, ce poate duce la orgasm prin simpla sa stimulare.

Denumirea sa, punctul G, i-a fost data dupa medicul german, Grafenberg, care a descoperit ca in vaginul femeii, la aproximativ 5 cm de meatul urinar, exista pe un perete, o zona de excitabilitate maxima, ce poate provoca un orgasm de sine statator.

Desi la unele femei, punctul G, responsabil pentru cresterea placerii sexual, este usor de gasit, la altele este foarte greu de localizat. Studiile realizate in urma depistarii punctului G au relevat faptul ca 7 din 10 voluntare prezinta aceasta zona erogena. Asadar, pentru a facilita depistarea si stimularea acestuia, se aplica o tehnica ce are ca scop marirea suprafetei in care acesta este localizat.

„Mai exact, aceasta tehnica consta in injectarea de acid hialuronic in zona, sub anestezie locala. Rezultatul interventiei este vizibil dupa cateva zile, acesta constand in ridicarea zonei in care se afla punctul G, care-l va face mult mai usor de gasit. Finalitatea consta in marirea starii de excitabilitate din timpul actului sexual, cresterea in intensitate a orgasmului si implicit imbunatatirea vietii sexuale”, a explicat chirurgul estetician Calin Dobos.

Clitoroplastia, leacul modern impotriva frigiditatii

Clitoroplastia este o alta interventie chirurgicala menita sa sporeasca intensitatea actului sexual.
„Clitoroplastia este o interventie chirurgicala ce are ca scop obtinerea unei expuneri mai mari a clitorisului. Acest lucru se realizeaza prin indepartarea excesului de mucoasa acoperitoare din jurul clitorisului, cu o crestere a ariei de excitabilitate a acestui organ. Asta duce implicit la o crestere si o prelungire a intensitatii orgasmului”, a adaugat chirurgul estetician.

Aceasta interventie chirurgicala este folosita in tarile dezvoltate, ca metoda de tratament a frigiditatii. Interventia se face de obicei in anestezie locala sau anestezie locala de scurta durata, cu radioplasma Ellman, ceea ce asigura o vindecare rapida postoperator. Totodata, printr-o serie de interventii, zonele de mare sensibilitate si stimulare pot fi si ele supuse unor transformari, care sa faca femeia sa-si intensifice si sa prelungeasca placerea.

Costul unei interventii de clitoroplastie, respectiv labioplastie variaza intre 400 -700 de euro, in timp ce costul unei interventii de injectare a punctului G cu acid hialuronic, ajunge in jurul sumei de 300-400 de euro.

Rata complicatiilor ginecologice care apar dupa astfel de interventii este in general aproape de zero mai ales la cineva cu experienta, iar problemele care pot aparea sunt legate de intarzierea vindecarii, care intr-un final tot se produce.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel