Sari la conținut

Secretul unui farmacist: Cum să învingi o răceală în 24 de ore doar cu trei „ingrediente” cheie, „fără vitamina C”

raceala
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei
gripa

Un farmacist dezvăluie cum să învingi o răceală în 24 de ore doar cu trei „ingrediente” cheie și fără ajutorul vitaminei C sau echinaceei.

Epuizarea, starea proastă generală sau acea gâdilătură în gât poate fi un indiciu timpuriu al unei răceli care se apropie. Pentru a ajuta la combaterea răcelilor, un farmacist a împărtășit cele mai bune trei lucruri pentru a vă stimula sistemul imunitar.

Thorrun Govind, fost președinte al Societății Regale Farmaceutice din Anglia, organismul profesionist al farmaciștilor, a stabilit cea mai bună strategie – și a renunțat la o credință comună despre vitamina C.

Secretul unui farmacist: Cum să învingi o răceală în 24 de ore doar cu trei „ingrediente” cheie, „fără vitamina C”

Răceala, gripa și alte virusuri de iarnă sunt răspândite și, dacă ești unul dintre cei mulți care se simt rău, Thorrun a prezentat un plan simplu de trei ingrediente: odihnă, somn și apă.

„Ceea te ajută este multă odihnă, somn și apă; acest lucru va oferi sistemului tău imunitar cea mai bună șansă… Dacă nu ești un fan al apei, încearcă să bei niște suc de fructe sau sirop. Lucrul important în aceste cazuri este să evitați deshidratarea”, a spus Thorrun Govind pentru The Sun.

S-a descoperit că apa ajută în alte moduri. Un studiu recent a constatat că gargara și apa sărată pentru clătirea nazală au redus masiv ratele de spitalizare pentru persoanele cu Covid.

Gargara cu apă sărată va ajuta la ameliorarea durerii în gât, un simptom comun al răcelii. De asemenea, poate ajuta la uciderea bacteriilor, la calmarea durerii și la slăbirea mucusului.

Dacă ești afectat de nasul blocat, Thorrun spune că spray-urile decongestionante funcționează mai repede decât tabletele.

„Sprayurile nazale funcționează mult mai repede decât tabletele, deoarece decongestionantul ajunge aproape instantaneu la nasul blocat”, a explicat Thorrun Govind.

Prevenirea răcelii

Pentru a evita îmbolnăvirea în primul rând, este mai bine să previi decât să vindeci. Există măsuri de bun simț, cum ar fi spălarea regulată a mâinilor, care ajută la reducerea transmiterii bacteriilor, astfel încât ajută la evitarea răspândirii unor boli.

De asemenea, este înțelept să eviți să împarți articole, cum ar fi o ceașcă sau un prosop, cu persoanele bolnave. Și, potrivit lui Thorrun Govind, vitamina C și echinaceea nu vor ajuta cu o răceală.

Echinacea este o plantă despre care experții credeau cândva că stimulează sistemul imunitar pentru a lupta mai eficient împotriva infecțiilor. Unele studii sugerează că vitamina ar putea ajuta la ameliorarea unei răceli, dar dovezile sunt încă neconcludente.

„Unii oameni iau vitamina C, dar există foarte puține dovezi care să sugereze că ajută la răceală… Un alt produs popular pentru răceală și gripă în rândul pacienților este echinaceea, dar nu există prea multe dovezi care să sugereze că face ceva. .”

Nici antibioticele nu vor ajuta, deoarece răcelile sunt viruși, iar antibioticele sunt eficiente doar împotriva bacteriilor. Odihna, oricât de frustrantă poate fi în această perioadă a anului, ajută la ameliorarea simptomelor unei răceli.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel