Sari la conținut

Șeful ANPC, Horia Constantinescu, acuză: Unele vopseluri pentru carnea de pui intră în țesut și nu pot fi spălate

Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei

Din cuprinsul articolului

Carne de pui vopsită. Miercuri dimineață, Horia Constantinescu, președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), a adus acuzații grave privind practicile unor producători care vopsesc carnea de pui pentru a înșela clienții, fără a specifica în mod explicit la care companii se referă.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, el a menționat: „Există operatori economici care își colorează produsele pentru a ne induce în eroare. Și totuși, există o metodă miraculoasă: unii dintre pui sunt vopsiți prin hrănire, astfel încât culoarea să pătrundă în țesut și să nu poată fi îndepărtată prin spălare”.

Constantinescu a subliniat că există o agitație semnificativă printre cei responsabili cu monitorizarea acestui fenomen și că se fac eforturi disperate pentru a demonstra că autoritatea pe care o conduce nu are competența de a investiga întregul lanț de producție al puilor vopsiți.

Carne de pui vopsită

În postarea sa de pe Facebook, a inclus imagini cu pui întregi, plasați în recipiente cu apă, în care pare că anumite zone ale pielii și-au pierdut culoarea. De asemenea, a atașat o captură de ecran cu prospectul unui „aditiv furajer destinat utilizării în amestec, în hrana finită, pentru pigmentarea suplimentară a pielii păsărilor și colorarea gălbenușului de ou”.

El a remarcat: „Este interesant să citiți prospectul și să observați că ouăle capătă o altă culoare atunci când hrana amestecată include și aceste produse care ne încurcă”.

„Dacă mai adăugăm și ingredientul salmonella, descoperit în unele ferme de colegii noștri, în ciuda filtrării care ar trebui să fie riguroasă, nu superficială, atunci carnea de pui vopsit devine un pericol real pentru sănătatea publică”, a avertizat Constantinescu, anunțând că instituțiile competente vor fi informate în mod corespunzător pentru a investiga această situație și pentru a identifica persoanele responsabile de aceste practici.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel