joi, august 18, 2022

Directorul general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP), Dan Halchin, a explicat cum au fost aplicate protocolul medical în cazul lui Sorin Oprescu, dar și a lui Rudel Obreja.

Potrivit autorităților elene, Sorin Oprescu nu a fost extrădat deorece bolile de care suferă acesta, nu ar fi putut fi tratate în cadrul penitenciarului românesc. Dan Alchin, directorul general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP), susține contrariul.

Te-ar mai interesa: Sarea, tratament eficient folosit de mii de ani...

„În cazul Oprescu, (…) am fost interpelaţi de instanţa din Grecia cu privire la două afecţiuni. Am răspuns că avem capacitatea să le ţinem sub control, să le tratăm în sistemul penitenciar românesc. Nu pot spune despre ce afecţiuni este vorba, dar vă pot confirma că pentru o afecţiune avem 170 de deţinuti care sunt trataţi, ţinuţi sub observaţie, (…) pentru cealaltă afecţiune undeva la 1.100 de persoane private de libertate primesc tratament şi sunt ţinute sub observaţie medicală în condiţii corespunzătoare”, a precizat Dan Halchin, într-o conferinţă de presă.

Te-ar mai interesa: Dr. Vasi Rădulescu: 30 de sfaturi simple pentru o ...

Ce se întâmplă cu protocolul medical în cazul fostului preşedinte al Federaţiei Române de Box Rudel Obreja?

Potrivit deciziei Tribunalului București, Rudel Obreja va fi eliberat pentru o perioadă de trei luni din enitenciarul Jilava, unde executa o pedeapsă în dosarul Gala Bute, pentru a se putea trata de cancer într-un spital civil din ţară.

Directorul general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP), Dan Halchin, a declarat că în cazul fostului preşedinte al Federaţiei Române de Box Rudel Obreja s-a intervenit potrivit cutumelor medicale din orice spital.

Te-ar mai interesa: Sfatul zilei de 18 august: Nativii Balanță trebuie...

Sursă FOTO: EVZ

„În cazul Rudel Obreja s-a acţionat în concordanţă cu prevederile şi cutumele medicale pe care le regăsim în orice spital, (…) tot ce s-a putut uman face în această speţă s-a făcut. S-a rostogolit ideea că ar fi fost în dureri foarte mari de la depunere, lucru care nu este adevărat. Persoana privată de libertate a fost depusă în sistemul penitenciar pe 7 aprilie, a beneficiat de toate evaluările standard care se realizează, avea o stare de sănătate normală, iar problemele şi simptomatologia care au dus în final la diagnosticarea acestei boli teribile au început la sfârşitul lunii mai, începutul lunii iunie”, a explicat Dan Halchin, într-o conferinţă de presă.

Te-ar mai interesa: 7 zodii vor da lovitura în curând! Ce îi așteaptă ...

El a precizat că Rudel Obreja a ieşit la muncă în prima jumătate a lunii iunie. „Dacă lucrurile vehiculate în spaţiul public că ar fi fost ignorate, că ar fi avut dureri extraordinare, ar fi fost reale, nu cred că cineva poate să suporte dureri de magnitudinea asta şi să şi muncească”, a afirmat directorul general al ANP, potrivit realitateatv.net

Şeful Direcţiei Medicale a ANP, Laurenţia Ştefan, a menţionat că unităţile penitenciare au în dotare cabinete de medicină de familie similare cu reţeaua sanitară publică, iar examinarea lui Rudel Obreja s-a efectuat clinic pe baza simptomatologiei prezentate de acesta.

Te-ar mai interesa: ATENȚIE! Pericolele din spatele tatuajului pentru ...

„Medicul nostru curant de la Penitenciarul Jilava, în momentul în care a evaluat pacientul, a ridicat anumită suspiciune de diagnostic pe baza acuzelor subiective prezentate. În prima zi, efectiv, când a fost simptomatologia mai accentuată, imediat a fost programat la evaluare, similar cu procedura unui medic de familie. Prima prezentare a fost făcută într-un penitenciar-spital. Tot pe baza simptomatologiei s-au făcut din punct de vedere clinic şi paraclinic analize uzuale, care au fost în limite normale. Ulterior, la câteva zile, din nou această prezentare de afecţiune, dureri mai intense, imediat în ziua respectivă a fost trimis la Spitalul ‘Bagdasar-Arseni’”, a declarat Laurenţia Ştefan.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private