sâmbătă, aprilie 1, 2023

Ugur Sahin, șeful Bio-N-Tech, a declarat că UE ar putea atinge imunitatea turmei până în iulie sau august, pe măsură ce țările își intensifică programele de vaccinare. Blocul de 27 de membri a fost criticat pe scară largă pentru lansarea lentă a vaccinurilor, conform DW News.

Europa poate obține imunitatea efectivului împotriva coronavirusului în această vară, a declarat miercuri șeful companiei farmaceutice germane BioNTech.

Te-ar mai interesa: Autoritățile anunță controale pentru siguranța ali...

„Europa va atinge imunitatea turmei în iulie, cel târziu până în august”, a declarat reporterilor Ugur Sahin, director executiv al BioNTech.

În timp ce pragul precis necesar pentru a atinge acest nivel de imunizare este încă în dezbatere, experții spun că un nivel peste 70% ar perturba semnificativ transmiterea virusului în cadrul unei populații.

Ugur Sahin a declarat că vaccinul este eficient și în lupta cu noua tulpină indiană, care face ravagii în mai multe țări. Mai mult, Europa ar putea să atingă imunitatea de turmă chiar în această vară, în iulie-august.

Te-ar mai interesa: Horoscop de weekend 1-2 aprilie 2023. Banii, magne...

Șeful BioNTech: „varianta indiană are mutații pe care le-am studiat deja și împotriva cărora s-a demonstrat că funcționează vaccinul nostru”, conform La Repubblic.

Vaccinul va fi aprobat și în China

El a adăugat că BioNTech  așteaptă ca autoritățile sanitare chineze să aprobe vaccinul „cel târziu până în iulie” și tot atunci va începe și distribuția de vaccin.

„Sunt optimist că putem ajuta oamenii din China”, a spus Sahin, descriind partenerul său local, Shanghai Fosun Pharmaceutical Group Co Ltd, ca fiind „o companie excelentă”.

Te-ar mai interesa: Simptome care arata că eşti intoxicat cu mucegai. ...

Anunțul vine din cauza îngrijorării că vaccinurile existente ar putea fi mai puțin eficiente împotriva noilor variante ale virusului, care apar acum în diferite părți ale lumii. Sahin a declarat că BioNTech și-a testat vaccinul împotriva a mai mult de 30 de mutații, inclusiv mutația dominantă din Marea Britanie, și a constatat că vaccinul declanșează un răspuns imun eficient.

Sahin a vorbit și despre a treia doză, care este necesară.

„Datele privind vaccinurile ne arată că răspunsul imun scade odată cu trecerea timpului. O a treia doză va fi probabil necesară între 9 și 12 luni după prima și din nou periodic la fiecare 12 -18 luni”, a declarat acesta.

Te-ar mai interesa: O legumă banală, dar consumată des de români, dezi...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private