luni, august 2, 2021

Mineralul care poate contribui spectaculos la vindecarea bolii anului! Un element esential din organism ar putea fi implicat in vindecarea pacientilor cu COVID-19, arata un studiu recent.

Seleniul este

un oligoelement pe care il putem procura din dieta si chiar daca organismul nostru are nevoie doar de o cantitate mica, efectul sau asupra sanatatii a fost mult timp subestimat. Nivelul de seleniu ar putea influenta vindecarea pacientilor diagnosticati cu COVID-19, sugereaza un studiu nou citat de PsyBlog.

De ce avem nevoie de seleniu

Oligoelementele sunt elemente chimice care se gasesc in cantitati infime in organism si intervin in metabolism, indeplinind rolul de catalizator in anumite procese biologice.

Seleniul este vital pentru sistemul imunitar, protejand organismul impotriva

infectiilor, dar este implicat si in reglarea functiei glandei tiroide, a functiei de reproducere si in prevenirea stresului oxidativ.

Acest element se gaseste in nucile braziliene, fructele de mare, semintele de chia, semintele de floarea soarelui, orezul brun, carne, oua, cacao, lapte, branza de vaci, cuscus, paste din grau integral si ciuperci.

Studii anterioare au aratat ca nivelul de seleniu din organism poate influenta severitatea bolilor infectioase la oameni si animale. La pacientii cu HIV, de exemplu, nivelul redus al acestui element a fost asociat cu dezvoltarea rapida a virusului.

CITESTE CONTINUAREA…

Ultimele stiri

Parteneri