Sari la conținut

Semințe care ajută la eliminarea paraziților intestinali. Cum se iau

paraziții intestinal
Sursa foto: arhiva doctorul zilei
semne care ar putea să indice prezența paraziților în intestine:

Infecția cu oxiuri este cel mai frecvent tip de infecție cu paraziți intestinali în Statele Unite și una dintre cele mai frecvente la nivel mondial. Oxiurii sunt subțiri și albi, de aproximativ 6 până la 13 milimetri lungime.

În timp ce persoana infectată doarme, paraziții feminini depun mii de ouă în pliurile pielii din jurul anusului. Majoritatea persoanelor infectate cu oxiuri nu au simptome, dar unii au mâncărimi în anus și somn agitat.

Infecția cu oxiuri apare cel mai adesea la copiii de vârstă școlară, iar ouăle mici (microscopice) se transmit cu ușurință de la un copil la altul. Tratamentul constă în administrarea de medicamente orale care ucid oxiuri și spălarea temeinică a pijamalei, a lenjeriei de pat și a lenjeriei de corp. Pentru cele mai bune rezultate, întreaga familie ar trebui să primească tratament.

Alte simptome care pot apărea în acest tip de infecție sunt următoarele:

Simptome

  • Oboseala
  • pierderea poftei de mâncare
  • Dureri de cap.
  • vărsături.
  • Gaze intestinale

Semințe de dovleac

Potrivit Mejor con Salud, semințele de dovleac sunt unul dintre cele mai puternice remedii naturale pentru eliminarea paraziților intestinali, precum și pentru prevenirea acestora și pot fi consumate astfel:

Ingrediente:

  • 50 de seminte de dovleac.
  • 1 cană de apă.

Preparare:

Se macină semințele de dovleac.
Apoi, amestecați-le cu apa.
Dacă persoana dorește, infuzia poate fi îndulcită cu miere.

Curcumă

Turmericul este o rădăcină medicinală folosită pentru a trata mai multe afecțiuni. La fel, un studiu publicat de revista Experimental Parasitology a demonstrat utilitatea turmericului în eradicarea paraziților intestinali.

Cuișoare

Cuișoarele sunt folosite ca antiseptic și antimicrobian. În plus, este o plantă medicinală cunoscută pentru eficacitatea sa în combaterea acestor paraziți intestinali.

La fel, pentru a le consuma, trebuie zdrobite pana la obtinerea unei pulberi fine si luată întro cantitate mică, de doua ori pe zi, pe o perioada de trei zile, pentru a avea un efect mai mare.

Prisăcaru Theona

Mi-am descoperit pasiunea pentru jurnalism in urma cu mai mulți ani si pot spune ca profesia nu este deloc usoara, ci extrem de solicitanta, plina de dinamism, care aduce noi provocari in fiecare zi. Totodata, implica si o doza mare de responsabilitate. Va multumesc atat pentru aprecierile voastre, cat si pentru criticile constructive!

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel