Sari la conținut

Paraziții intestinali cauzează carențe de vitamine și slăbesc imunitatea. Primele semne de alarmă

sursa foto: arhiva Dotorul Zilei

Din cuprinsul articolului

Paraziți intestinali simptome. Infestarea cu paraziți intestinali, la adulți dar și la copii  se face pe cale digestivă, prin consumul de apă și de alimente contaminate, dar și prin intermediul mâinilor murdare.  Cei mici reprezintă categoria cea mai expusă riscului.

Specialiștii spun că infestările cu viermi intestinali aduc în organism anumite carențe de substanțe nutritive, iar larvele se pot stabili în diferite țesuturi. Astfel, există riscul de dezvoltare a unor reacții alergice, iar din cauza toxinelor acumulare în corp, imunitatea persoanei respective o sa scadă.

Principalele simptome ale infestării cu viermi intestinali sunt: dureri abdominale, balonare, greață, diaree, stări de vomă.

Cum scapi de paraziții intestinali

  • Copiii care merg la școală și la grădinițe sunt cei mai expuși. Contaminarea are loc la prin înghițirea ouălor de parazit. Femelele depun oua în jurul anusului de aceea apar mâncărimile puternice pe care copiii le acuză. Medicul pediatru va prescrie tratament medicamentos, iar schema de tratament va fi ținută de toată familia.
  • Poate cei mai răspândiți paraziți. Copilul infestat cu limbrici se va plânge de mâncărimi ale nasului, rectului dar va avea și accese de tuse puternică. Mai mult ca singur, medicul va prescrie un tratament medicamentos, dar și regim alimentar. Atenție! Nu ai voie în acestă perioadă.
  • Contaminarea are loc prin consumul de carne infestată, iar larvele sunt periculoase deoarece migrează spre creier unde pot forma ghemuri. Tenia poate provoca crize de epilepsie.Tratamentul este strict medicamentos, iar igiena are un rol esențial.

Cum putem să prevenim infestarea:  

Specialiștii spun că singura și cea mai importantă metodă de prevenție este menținerea unei igiene stricte. De asemenea, copilul trebuie educat, inclusiv în ceea ce privește toaleta personală.Și creșterea imunității cu ajutorul alimentației are un rol important în prevenția infestării cu acești paraziți.

 

Elena Oceanu

Elena Oceanu este absolventa a sectiei ”Jurnalism și Științele Comunicării” la ”Universitatea din București”, a început activitate a de jurnalist la ”Evenimentul Zilei”, în prezent fiind editor la publicația ”Doctorul Zilei”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel