Sari la conținut

Semintele care iti echilibreaza hormonii in mod natural

seminte
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Dieta pentru artere infundate

Semintele care iti echilibreaza hormonii in mod natural. Sindromul premenstrual nu iti da pace, iar dismenoreea este de nesuportat in fiecare luna?

Chiar daca foarte multe femei se confrunta cu neplaceri majore pe durata ciclului menstrual, durerile puternice si simptomele precum greata, migrenele severe sau crampele insuportabile nu sunt normale.

De vina pentru aceste lucruri sunt, de cele mai multe ori, dezechilibrele hormonale. Cand estrogenul, progesteronul si alte elemente esentiale pentru buna functionare nu se afla in armonie, pot aparea durerile, chisturile pe ovare, fibroamele uterine si alte afectiuni ale pantecului.

Ce este seed cycling („ciclul semintelor”)?

Este vorba despre o practica naturala, bazata pe consumul anumitor tipuri de seminte in cele doua perioade ale ciclului menstrual. Acestea sunt faza foliculara (care incepe in ziua 1 de menstra si se termina la ovulatie) si faza luteala (din ziua ovulatiei si pana la urmatoarea menstra).

In faza foliculara, se consuma seminte de in si de dovleac, acestea regland estrogenul din organism, element care este exacerbat in aceasta perioada, pentru a pregati ovulatia.

Apoi, in faza luteala, se consuma seminte de floarea soarelui si de susan. Acestea ajuta la cresterea treptata si constanta a nivelului de progesteron, sprijinind in mod bland si natural echilibrul hormonal.

Cum functioneaza?

Este foarte simplu. Pentru inceput, cumpara seminte de in, dovleac, floarea soarelui si susan, in varianta cruda si, de preferat, ecologica.

Desi specialistii spun ca trebuie sa rasnesti pe loc semintele pentru a profita la maximum de proprietatile lor, poti rasni o cantitate mai mare, pe care sa o pastrezi intr-un borcan din sticla. Tine recipientul la frigider, pentru ca semintele sa nu oxideze.

In fiecare zi, consuma cate o lingura din fiecare tip de seminte: in si dovleac in faza foliculara, floarea soarelui si susan in faza luteala. Asadar, doua linguri de seminte pe zi, pe tot parcursul lunii.

Iata doua retete simple si rapide pentru a integra cu usurinta semintele in dieta ta!

CITESTE CONTINUAREA…

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel