Sari la conținut

Semn „precoce” al cancerului pancreatic – afectează 75% dintre pacienți. Medic: NU trebuie trecut cu vederea!

Deși s-ar putea să ignorați pruritul, acesta „nu trebuie trecut cu vederea”, potrivit unui medic.

Îngrijorător este faptul că, în fiecare an, în Marea Britanie, mii de oameni primesc vestea descurajantă a diagnosticului de cancer pancreatic.

În condițiile în care ratele de supraviețuire se află la cel mai scăzut nivel, faptul că nu se acționează la primele semne poate contribui la această statistică sumbră. Din fericire, pruritul ar putea ajuta la alertarea relativ „timpurie” a acestei afecțiuni mortale.

Cancerul pancreatic ezită adesea să declanșeze semne de avertizare până când tumora crește suficient de mult, dar Dr. Deborah Lee, de la Dr. Fox Online Pharmacy, a împărtășit un semn de avertizare.

În funcție de poziția tumorii canceroase, unul dintre semnele „timpurii” de avertizare ar putea fi pruritul.

Pruritul, sau mâncărimea pielii, descrie pielea care se simte iritată, cu o nevoie copleșitoare de a o scărpina.

Dr. Lee a spus: „Dacă mâncărimea este un semn timpuriu sau tardiv al cancerului pancreatic depinde de locul în care se dezvoltă tumora”.

Semn „precoce” al cancerului pancreatic

În cazul în care afecțiunea amețitoare începe în coada pancreasului, mâncărimea poate apărea mai târziu în boală.

Cu toate acestea, în 65% din cazurile de cancer pancreatic, afecțiunea debutează în capul pancreasului, astfel încât mâncărimea poate apărea relativ „devreme”.

„Atunci când cancerul pancreatic debutează în capul pancreasului, este mai probabil să comprime canalele biliare încă de la început, blocând trecerea bilei în intestine și având ca rezultat icterul cu mâncărimi”, a declarat medicul.

Când vine vorba de identificarea mâncărimii de cancer, expertul a împărtășit că senzația va fi persistentă și va cuprinde întreaga piele.

Mai mult, pruritul este un simptom „comun” al cancerului pancreatic, care afectează între 80 și 100 la sută dintre pacienții care au icter.

Icterul descrie faptul că pielea și albul ochilor devin galbene, potrivit NHS.

Dr. Lee a spus: „Schimbarea culorii pielii se datorează acumulării pigmentului biliar bilirubină.

„[Aceasta] ar fi în mod normal excretată în intestine, dar deoarece cancerul blochează calea de trecere, bilirubina se acumulează în sânge și se depune în piele”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel