sâmbătă, septembrie 19, 2020

Semnal de alarmă de la medicii de familie. Sociatatea Națională de Medicină de Familie transmite o serie de recomandări pentru prevenirea inefecției cu noul coronavirus. Medicii atenționează că virusul poate fi răspândit inclusiv de persoane care nu prezintă simptome și are nu au cunoștință că sunt purtătoare. 

”Din observațiile noastre am concluzionat că populația respectă din ce în ce mai puțin recomandările privind conduita socială responsabilă în prevenirea răspândirii acestei boli. Autoritățile nu mai reușesc să se impună eficient și iată de ce noi, medicii din rețeaua de medicină de familie, tragem un nou semnal de alarmă prin care să spunem populației că trebuie să se protejeze în continuare.

Citește și:

Noi, medicii de familie, am trecut prin pandemie în regim de gardă permanentă, cu resurse proprii și cu devotament. Am păstrat cabinetele deschise, am facilitat comunicarea la distanță prin intermediul mijloacelor electronice, am acoperit nevoile de consultații de alte specialități și ne-am implicat în monitorizarea și gestionarea cazurilor cronice pe care spitalele și policlinicile nu le-au putut primi din cauza epidemiei. Am putea că au fost intervale de timp când pentru tot ce nu era coronavirus, noi, medicii de familie, am susținut sistemul.

Semnal de alarmă de la medicii de familie

Citește și:

Am fost aproape de pacienții noștri și de rudele lor venite din străinătate, am comunicat continuu cu persoanele izolate, carantinate, sau suspecți de COVID 19.

Am fost aproape de nesiguranța pacienților, am făcut față suspiciunilor, incertitudinilor, contestațiilor.

Mesajul nostru către populație este un îndemn de a face împreună lucruri simple, care ne pot păstra sănătatea individuală și colectivă și care ne permit să sperăm la o normalitate cât mai asemănătoare cu cea anterioara pandemiei,” au transmis medicii de familiei români.

Citește și:

Recomandările medicilor de familie

Parteneri