sâmbătă, martie 25, 2023

Semnal de alarmă de la medicii de familie. Sociatatea Națională de Medicină de Familie transmite o serie de recomandări pentru prevenirea inefecției cu noul coronavirus. Medicii atenționează că virusul poate fi răspândit inclusiv de persoane care nu prezintă simptome și are nu au cunoștință că sunt purtătoare. 

”Din observațiile noastre am concluzionat că populația respectă din ce în ce mai puțin recomandările privind conduita socială responsabilă în prevenirea răspândirii acestei boli. Autoritățile nu mai reușesc să se impună eficient și iată de ce noi, medicii din rețeaua de medicină de familie, tragem un nou semnal de alarmă prin care să spunem populației că trebuie să se protejeze în continuare.

Te-ar mai interesa: Semnele și simptomele timpurii a unui infarct. Sun...

Noi, medicii de familie, am trecut prin pandemie în regim de gardă permanentă, cu resurse proprii și cu devotament. Am păstrat cabinetele deschise, am facilitat comunicarea la distanță prin intermediul mijloacelor electronice, am acoperit nevoile de consultații de alte specialități și ne-am implicat în monitorizarea și gestionarea cazurilor cronice pe care spitalele și policlinicile nu le-au putut primi din cauza epidemiei. Am putea că au fost intervale de timp când pentru tot ce nu era coronavirus, noi, medicii de familie, am susținut sistemul.

Semnal de alarmă de la medicii de familie

Am fost aproape de pacienții noștri și de rudele lor venite din străinătate, am comunicat continuu cu persoanele izolate, carantinate, sau suspecți de COVID 19.

Te-ar mai interesa: Sucul de cartofi, cel mai bun remediu pentru bolil...

Am fost aproape de nesiguranța pacienților, am făcut față suspiciunilor, incertitudinilor, contestațiilor.

Mesajul nostru către populație este un îndemn de a face împreună lucruri simple, care ne pot păstra sănătatea individuală și colectivă și care ne permit să sperăm la o normalitate cât mai asemănătoare cu cea anterioara pandemiei,” au transmis medicii de familiei români.

Te-ar mai interesa: Vindecări miraculoase de boli grele făcute de Arse...

Recomandările medicilor de familie

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private