duminică, noiembrie 27, 2022

Infecția cu virusul ucigaș, SARS-COV-2, ne-a răvășit viețile timp de trei ani. Chiar dacă în prezent vorbim de o perioadă mult mai stabilă din punct de vedere epidemic comparativ cu vârfurile de incidență din primii ani ai pandemiei, boala COVID-19 este încă prezentă. 

Un studiu realizat  la cererea Coaliţiei Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice arată că românii nu se înghesuie să meargă la medic atunci când apar primele simptome de COVID-19. Patru din zece aşteaptă mai mult de cinci zile.

Te-ar mai interesa: NU ai asigurare de sănătate? Iată care sunt servic...

Semnal de alarmă! „Virusul a rămas”, iar românii evită sistemul sanitar. Ce e de făcut? Preşedintele COPAC, Radu Gănescu, spune că trebuie să fim preventivi.

Potrivit unui studiu, patru din zece români aşteaptă mai mult de cinci zile de la apariţia simptomelor de COVID-19 ca să meargă la medic, arată un studiu realizat la cererea Coaliţiei Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice.

Principalul motiv este acela că simptomele bolii trebuie să dureze mai mult de cinci zile pentru a fi considerate grave.

Teama românilor de medic

Teama de internare, dar şi o posibilă autoizolare se numără, de asemenea printre temerile invocate de români. Preşedintele COPAC, Radu Gănescu, spune care sunt concluziile acestei analize.

Te-ar mai interesa: Pericolul ascuns din pliculețele de ceai. Sigur NU...

Am trecut peste pandemie, dar virusul a rămas

„Concluzia noastră este că avem de lucru. Am trecut peste pandemie, dar virusul a rămas. Este aici, este alături de noi. Încă avem grupuri vulnerabile și dacă este să avem persoane internate sunt clar persoane care sunt cu comorbidități, persoane în vârstă sau persoane cu boli cronice.

Efectele bolii

Încă avem nevoie să fim preventivi și să protejăm sau dacă nu încercăm să ne protejăm pe noi, măcar să-i protejăm pe cei din jur, părinți, bunici, copii.

Te-ar mai interesa: NU mai vrea să primească refugiați din Ucraina, do...

Încă mai avem nevoie să înțelegem exact care este circuitul în caz de simptome, testare pozitivă, care este circuitul pentru a beneficia de servicii medicale și cred că important e să le spunem să nu stea cinci zile până văd efectele bolii”, a declarat Radu Gănescu, potrivit RRA.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private