Sari la conținut

Semnale de alarmă pentru cancerul intestinal: Patru semne că ar trebui să consultați un medic ACUM – chiar dacă sunteți tânăr

Prezentând doar unul dintre cele patru semne de avertizare timpurie a cancerului de intestin poate dubla șansele de a fi diagnosticat, deoarece s-a constatat că generația mileniului are un risc dublu în comparație cu adulții tineri din anii 1950.

Au fost identificate primele semnale de alarmă care indică un posibil cancer intestinal, iar tinerii adulți sunt îndemnați să fie conștienți de semnele de avertizare.

Oamenii de știință din SUA au enumerat patru simptome cheie de care se plâng oamenii cu până la doi ani înainte ca cancerul să fie detectat, în condițiile în care s-a constatat că numărul tinerilor diagnosticați s-a dublat în ultimii ani.

Cercetătorii susțin că un singur simptom dublează riscul de cancer intestinal, în timp ce trei sau mai multe simptome dublează riscul de 6,5 ori.

Cercetătorii de la Școala de Medicină a Universității Washington din St. Louis, Missouri, au studiat datele a peste 5.000 de pacienți cu cancer intestinal cu debut precoce.

Semnale de alarmă pentru cancerul intestinal

Echipa a precizat că cele patru semne cheie apar, de obicei, între trei luni și doi ani înainte de a fi diagnosticat, potrivit Mirror.

Acestea au fost durerile abdominale, sângerările rectale, diareea și anemia feriprivă, medicii spunând că fiecare dintre acestea indică un risc crescut la pacienții cu vârsta sub 50 de ani.

Acest lucru vine în contextul în care experții lansează un avertisment pentru adulții tineri că cancerul intestinal „nu este doar o boală care afectează persoanele în vârstă”.

Cercetătorul și profesorul asociat Yin Cao ScD a declarat: „Cancerul colorectal nu este doar o boală care afectează persoanele în vârstă; dorim ca adulții mai tineri să fie conștienți și să acționeze în funcție de aceste semne și simptome potențial foarte revelatoare – în special pentru că persoanele sub 50 de ani sunt considerate a avea un risc scăzut și nu beneficiază de screening de rutină pentru cancerul colorectal.”

„Este, de asemenea, esențial să se răspândească conștientizarea în rândul medicilor de îngrijire primară, gastroenterologilor și medicilor de medicină de urgență”, a spus Dr. Cao.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel