Sari la conținut

Semne de alarmă că ai probleme cu tiroda

Tiroidita Hashimoto
Sursă foto: arhiva doctorulzilei.ro
Tiroidita Hashimoto, afecțiune cronică

Simptome tirodă. Tiroida este o glandă în formă de fluture care se află în partea din față a gâtului. Prin intermediul hormonilor pe care îi produce, tiroida influențează aproape toate procesele metabolice din organism.

Dacă ceva nu este în ordine cu glanda noastră tiroidă, acestea sunt semnalele de alarmă pe care aceasta le trage.

Simptome că tiroida nu funcționează corect

  • Dacă ați început să aveți dureri musculare și articulare frecvente. Este un semnal de alarmă pe care nu trebuie să îl ignorați, căutați un medic endocrinolog și discutați problemele.
  • Dacă aveți probleme inflamatorii sau vă simțiți balonat. Hipotiroidismul duce adesea la balonare. Pe de altă parte, dacă vedeți că aveți o față mai umflată, dacă este o schimbare în acest sens, este neapărată nevoie să vă verificați starea de sănătate a tiroidei.
  • Schimbări de greutate. Hipotiroidismul duce la o creștere în greutate inexplicabilă, pe când hipertiroidismul duce la slăbire bruscă.
  • Oboseală. Un nivel scăzut al hormonilor tiroidieni duce la o senzație constantă de oboseală și chiar de amețeală. Organismul este slăbit, fizic și mental. Oboseala cronică trebuie verificată de îndată, faceți-vă programare și la endocrinolog.
  • Paloare, căderea părului. Problemele tiroidei vor duce și la schimbări ale culorii pielii. O persoană a cărei tiroidă nu mai funcționează corespunzător va fi palidă, iar părul se va subția, va părea uscat și fără strălucire, va cădea.
  • Tremor și anxietate. Uneori, hormonii tiroidieni în exces vor accelera metabolismul și persoana se va simți iritată, nervoasă, îi vor tremura mâinile și va avea serioase probleme de concentrare.

Atenție mare la ce semnale vă trimite organismul și învățați să nu le ignorați. Cu cât luați măsuri mai rapide, cu atât posibilitatea de vindecare este mai mare, indiferent de afecțiune.

Elena Oceanu

Elena Oceanu este absolventa a sectiei ”Jurnalism și Științele Comunicării” la ”Universitatea din București”, a început activitate a de jurnalist la ”Evenimentul Zilei”, în prezent fiind editor la publicația ”Doctorul Zilei”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel