sâmbătă, martie 6, 2021

Semne de averizare înainte de infarct. Problemele la inimă apar de cele mai multe ori fără să ne dăm seama şi se manifestă brusc. Există unele semne, dar nu sunt întotdeauna recunoscute.

“Mai ales la femei, simptomele bolilor de inimă nu urmează tiparul normal“ spune dr. Kerry Hildreth, asistent universitar la Universitatea din Ohio.

Indiferent de sex, cheia este să ştim la ce să fim atenţi. Pentru început, ar trebui supravegheate colesterolul şi tensiunea arterială, ne recomandă dr. Paul Whelton, profesor de epidemologie la  Universitatea Tulane.

Primul semn este durerea în piept. Prof. Whelton ne spune că durerea în cazul unui infarct te face să simți ca şi cum ai avea un elefant pe piept. “Simţiţi că v-aţi întins un muşchi de la nivelul pieptului? Poate fi vorba de o boală cardiovasculară” atenționează dr. Ashley Simmons, cardiolog la Spitalul Universitar din Kansas. Dr. Simmons mai precizează că durerea nu este neapărat ascuţită, de asemenea radiază uneori către gât, mandibulă, braţ sau umăr.

Semne de averizare înainte de infarct

Un alt semn de alarmă este pierderea suflului. Dacă după depunerea unui efort minim respiraţi greu, înseamnă că există potenţiale afecţiuni ale inimii. Iar dacă disconfortul respirator apare când vă întindeţi poate fi vorba de o boală valvulară.

Simptome similare cu cele ale răcelii pot fi, de asemenea, un motiv de îngrijorare, mai ales dacă apar după ce faceţi sport. Problemele severe la stomac pot reprezenta şi ele o avertizare. Cercetările arată că unele femei au indigestie cu câteva zile înaintea unui atac de cord.

Dr. Simmons ne spune că ameţeala, în special, cea acompaniată de palpitaţii e un semn al blocajului arterial sau ale bolii valvulare.

De asemenea, majoritatea femeilor care suferă atacuri de cord experimentează oboseală şi insomnie.

Ultimele stiri

Parteneri