Sari la conținut

Semne de avertizare pentru un ficat gras: atenție la durerile din ACESTE 3 părți ale corpului

Semn cancer ficat
sursa foto: arhiva doctorul zilei
simptome cancer hepatic

Semne de avertizare pentru un ficat gras. Ficatul gras este o afecțiune care se dezvoltă din cauza acumulării de grăsime în ficat. Factorii de risc majori includ obezitatea, diabetul de tip 2 și consumul excesiv de alcool.

Ciroza hepatică este adesea descrisă ca o boală hepatică grasă în stadiu terminal. În această etapă, organul nu mai poate funcționa corespunzător, deoarece țesutul hepatic sănătos este înlocuit progresiv cu țesut cicatricial. Acest proces nu poate fi inversat.

Semne de avertizare pentru un ficat gras: atenție la durerile din aceste părți ale corpului

Când ficatul nu mai funcționează corect, este posibil să aveți dureri în abdomen, gât și umeri. Pe măsură ce starea ficatului se înrăutățește, nivelul durerii poate crește.

Această durere poate fi cauzată atât de bolile care duc la ciroză, cât și de ciroza în sine. Alături de durerea supărătoare, majoritatea oamenilor care se confruntă cu aceasta spun că durerea lor este cronică și de lungă durată.

Citeste si:

1. Durere de abdomen:​ Majoritatea persoanelor cu ciroză hepatică experimentează această durere în partea dreaptă sus a abdomenului – sub coaste. Pacienții cu ciroză se pot plânge și de dureri de spate și articulații.

2. Durere la umăr: din cauza ficatului Un ficat umflat și mărit poate provoca durere la umărul drept al unei persoane, potrivit Cancer Research UK. „Acest lucru se datorează faptului că ficatul mărit stimulează nervii care se conectează cu nervii din umeri. Aceasta se numește „durere referită””, conform organismului de sănătate.

3. Durere la încheietura mâinii: Într-un raport de caz, o pacientă cu ficat gras a experimentat dureri în special la încheietura mâinii drepte. „Inițial, Hana a crezut că se datorează tuturor lucrărilor pe care le face la calculator, dar când ambele încheieturi au devenit dureroase și umflate, a decis să-și vadă medicul”, a explicat Liver Doctor, citat de Express UK.

Când apar simptomele ficatului gras

  • Simptomele bolii hepatice grase pot apărea în decurs de 5 ani, dar pot dura și între 20 și 30 de ani de la diagnosticarea bolii.
  • Cunoașterea semnelor menționate mai sus vă poate ajuta să căutați diagnosticul și depistarea precoce a afecțiunii.
  • Obținerea periodică a testelor funcției hepatice vă poate ajuta, de asemenea, să rămâneți la curent cu starea de sănătate a ficatului.
  • Se pot preveni aceste complicații asociate cu sănătatea ficatului urmând o dietă sănătoasă și reducând greutatea corporală dacă sunt supraponderali.
  • Încercați să faceți cel puțin 30 de minute de mișcare în majoritatea zilelor săptămânii.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.