luni, septembrie 26, 2022

Semne de tumoră cerebrală: cele mai comune fapte pe care ar trebui să le cunoașteți.

Chiar dacă o tumoră pe creier sună ca o situație care pune viața în pericol, dacă este identificată bine la timp, poate fi îngrijită și tratată cu ușurință. Medicii spun că multe tipuri de tumori pot crește în creierul nostru. Unele sunt necanceroase sau benigne, în timp ce altele pot fi maligne și pun viața în pericol.

Te-ar mai interesa: Diabet: Oamenii de știință identifică o legumă com...

Creșterea unei tumori variază în general în funcție de locație și de modul în care aceasta afectează funcționarea sistemului nervos. Meningiomul este cea mai frecventă tumoare cerebrală, care reprezintă aproximativ 30% dintre acestea.

Semne de tumoră cerebrală: cele mai comune fapte pe care ar trebui să le cunoașteți

Iată câteva fapte importante pe care trebuie să le știi despre tumorile cerebrale:

1. Meningiomul poate crește oriunde în creier: Tumorile provin din celulele din creier și măduva spinării. Provoacă inflamație și umflături atunci când sunt apăsate împotriva creierului și a altor părți ale craniului. Provoacă dureri de cap severe, greață și vărsături.

Te-ar mai interesa: I se umflau picioarele tot timpul și medicii i-au ...

2. Simptomele depind de dimensiunea și localizarea tumorii: Simptomele meningioamelor depind de dimensiune și poziție, deoarece pot bloca fluxul de lichid cefalorahidian, ceea ce duce la pierderea memoriei. În afară de durerile de cap, acestea provoacă și probleme de vedere.

3. Diagnosticul poate fi incidental: Există momente când diagnosticul de meningiom poate fi făcut atunci când medicul căuta o altă afecțiune care efectuează RMN sau CT. În funcție de rezultatele mai multor analize, medicul poate afla dacă tumora necesită sau nu o intervenție chirurgicală imediată.

Te-ar mai interesa: Inflamarea vaselor de sange de la nivelul creierul...

4. În cea mai mare parte, meningiomul nu se răspândește: Potrivit medicilor, în majoritatea cazurilor, meningiomul, chiar dacă este mare, este benign și nu se răspândește în alte părți ale corpului.

5. Meningiomul poate să nu necesite intervenție chirurgicală: Dacă meningiomul este mic și inofensiv, nu este necesară intervenția chirurgicală, dar în caz contrar, medicii efectuează o craniotomie pentru îndepărtarea tumorii.

Te-ar mai interesa: Cele mai bune tratamente pentru durerile articular...

Cu toate acestea, există mai multe tehnici noi în chirurgia tumorilor cerebrale, chiar și pentru tumorile localizate adânc în craniu, iar unele dintre acestea sunt mai puțin invazive. Una dintre proceduri implică un tub asistat de cameră care mișcă ușor țesutul cerebral deoparte, astfel încât chirurgii să poată ajunge la tumoră cu mai puține tăieturi, astfel încât pacienții să se poată recupera mai repede.

Te-ar mai interesa: Prof. dr. Mircea Beuran atenționează: Diabetul poa...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private