Sari la conținut

Semnele clasice de INFLAMAȚIE pe care toată lumea ar trebui să le cunoască. Atenție! Pot indica existența unor boli grave

Semnele clasice de INFLAMAȚIE pe care toată lumea ar trebui să le cunoască. Atenție! Pot indica existența unor boli.

Inflamația este pe de o parte o reacție de apărare a organismului împotriva diferiților factori agresivi, iar pe de altă parte, o tendință de localizare și îndepărtare a factorilor declanșatori, reprezentați de microorganisme, corpi străini, celule alterate din punct de vedere metabolic, antigeni.

Atenție! Pot inflamația poate indica existența unor boli

În termeni mai simpli, inflamația este răspunsul sistemului imunitar la un iritant. Sistemul imunitar produce o inflamaţie pentru a ţine sub control un astfel de factor cauzator. Dacă acest echilibru este distrus atunci se ajunge la complicaţii, la îmbolnăvirea organismului.

Inflamaţiile au fost asociate cu foarte multe boli grave, cum sunt cele:

  • cardiace,
  • diabetul,
  • boala Alzheimer,
  • obezitatea.

Semnele clasice de INFLAMAȚIE pe care toată lumea ar trebui să le cunoască

Să ne întoarcem la elementele de bază și să înțelegem semnele clasice care marchează inflamația în organism.

1. Roșeață: Cunoscută și sub denumirea de rubor, roșeața este printre cele mai comune semne de inflamație. Puteți observa acest lucru în coșuri, erupții cutanate etc.

2. Umflare: Cunoscută și sub numele de tumoare, umflarea poate fi un semn proeminent și adesea vizibil al inflamației. Nu trebuie ignorat deoarece ar putea fi un semn de cancer.

3. Căldura: Cunoscută și sub numele de calorie, inflamația poate duce la căldură în unele cazuri. Acesta este un oftat serios și nu trebuie trecut cu vederea. Puteți observa acest lucru în timpul febrei.

4. Durerea: Cunoscută și sub numele de dolor, durerea este un semn comun de inflamație. Fie că este majoră sau minoră, dacă o parte a corpului tău este inflamată, există șansa ca aceasta să fie urmată de durere.

5. Pierderea funcției: Cunoscută și sub denumirea de functio laesa, uneori, inflamația poate duce și la pierderea funcției în cazuri severe. Acest lucru trebuie abordat imediat pentru a facilita tratamentul.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.