Sari la conținut

Semnele cancerului se văd mai ușor la fumători. Oncolog: Dimineața au un exces de…

Semnele și simptomele sunt moduri prin care organismul arată că are un anumit disconfort, răni sau boală.

Simptomele cancerului vor depinde de localizarea, dimensiunea și cât de mult poate afecta organele de țesut din jur.Dacă un cancer se răspândește (metastazează), atunci semnele sau simptomele pot apărea în diferite părți ale corpului.

Bogdan Georgescu, medic oncolog , a vorbit la DC Medical despre simptomele care ar trebui să te trimită de urgență la doctor pentru un consult de specialitate.

„Principalele semne de alarmă ale unei afecțiuni oncologice sunt următoarele: În primul rând, cel mai frecvent simptom este scăderea ponderală. Orice scădere în greutate, în ciuda păstrării unui ritm de alimentație corect sau aparent normal, care provoacă o scădere ponderală, trebuie imediat investigată. Lipsa poftei de mâncare este un alt simptom care trebuie să ne ridice semne de întrebare”, a spus Bogdan Georgescu.

Orice modificare a tranzitului intestinal

„Un alt lucru care ar trebui să ne ridice un semn de întrebare este orice modificare a tranzitului intestinal, cum ar fi o alternare între diaree și constipație. Orice modificare de consistență a scaunului, orice sângerare care apare la nivelul scaunului trebuie să ne atragă atenția. Orice modificare apărută recent și care cuprinde mai multe din aceste simptome trebuie să ne ridice un semn de întrebare”, a adăugat medicul de la SANADOR.

Semnele cancerului se văd mai ușor la fumători. „Un alt lucru care apare este la fumători. Vorbim de modificarea caracterului tusei. Fumătorii cronici au așa zisa toaletă matinală, mă refer la cei care fumează de cel puțin 10-20 ani. Dimineața au un exces de tuse prin care își curăță tractul traheo-bronșic. Orice modificare a caracterului tusei trebuie imediat investigată. Orice secreție pe care omul o elimină în urma tusei și cuprinde firicele de sânge trebuie să ridice semne de întrebare”, a mai zis Bogdan Georgescu de la DC News și DC News TV.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel