miercuri, februarie 1, 2023

Avertisment important din partea medicilor: suplimentul de vitamine care crește riscul de cancer pulmonar. Mai multe studii au identificat acest risc, determinând un grup operativ din SUA să-și revizuiască liniile directoare. Tu iei acest supliment de vitamine?

MULTI oameni aleg sa ia suplimente de vitamine. Cu excepția anumitor condiții de bază, ar trebui să obțineți toți nutrienții și vitaminele de care aveți nevoie printr-o dietă sănătoasă și echilibrată. Dovezile tot mai mari sugerează că acest lucru nu este doar mai benefic, ci și mai sigur.

Te-ar mai interesa: Infarctul silențios NU are simptome vizibile. Care...

Cercetările au descoperit că suplimentarea cu beta-caroten a crescut incidența cancerului pulmonar la fumători.

Descoperirea a fost suficient de consistentă pentru ca Grupul Operativ al Serviciilor Preventive din SUA (USPSTF) – un grup independent, voluntari de experți naționali în prevenirea bolilor și medicina bazată pe dovezi – pentru a-și actualiza îndrumările privind administrarea suplimentelor.

Beta-carotenul conferă fructelor și legumelor culoarea galbenă și portocalie. Este transformat în vitamina A în organism, astfel încât poate îndeplini aceleași sarcini în organism ca și vitamina A.

Te-ar mai interesa: Renunță la acest aliment. Oncolog: ”E otravă!”...

Pentru a-și actualiza recomandarea din 2014, US Preventive Services Task Force (USPSTF) a comandat o revizuire a dovezilor privind eficacitatea suplimentării cu nutrienți unici, perechi de nutrienți legate funcțional sau multivitamine pentru reducerea riscului de boli cardiovasculare, cancer și mortalitate în populația adultă generală, precum și daunele suplimentării.

Pentru multe dintre vitaminele și nutrienții analizați, au existat puține dovezi ale unor daune grave.

Te-ar mai interesa: Cum interpretezi singur rezultatele analizelor med...

Cu toate acestea, un prejudiciu important al incidenței crescute a cancerului pulmonar a fost raportat cu utilizarea beta-carotenului de către persoanele care fumează tutun sau sunt expuse profesional la azbest.

Numeroase studii au găsit această legătură. Un studiu publicat în revista Nicotine and Tobacco Research a încercat să se bazeze pe dovezile existente.

Cercetătorii au examinat dacă riscul crescut asociat cu suplimentarea cu beta-caroten la fumători variază în funcție de conținutul de gudron sau nicotină al țigărilor.

Te-ar mai interesa: Ochii tăi arată așa? Poate fi primul semn al cance...

Un studiu de intervenție randomizat, dublu-orb a fost efectuat pe 29.133 de bărbați fumători din sud-vestul Finlandei.

Un studiu dublu-orb este un studiu clinic randomizat în care dumneavoastră, ca pacient, nu știți dacă primiți un tratament experimental, un tratament standard sau un placebo, iar medicul dumneavoastră nu știe. Este considerat „standardul de aur” al proiectelor de studiu.

Te-ar mai interesa: Oana Roman: Mă bătea de îmi sărea apa în cap!...

Cercetătorii au descoperit că grupul de suplimente cu beta-caroten avea un risc semnificativ mai mare de a dezvolta cancer pulmonar în toate categoriile de conținut de gudron.

„Aceste constatări susțin concluzia că suplimentarea cu β-caroten crește riscul de cancer pulmonar la fumători, indiferent de conținutul de gudron sau nicotină al țigărilor fumate”, au concluzionat ei.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private