sâmbătă, mai 21, 2022

Semnele care indică un CANCER. Oamenii trebuie să țină cont de semnele pe care organismul încearcă să le trimită. Tratamentul are eficacitate maximă atunci când boala este descoperită precoce, înainte ca celule maligne să se răspândească la alte organe.

Tumora aceea care seamănă cu o aluniţă poate să apară şi sub unghii. Acolo are o culoare maronie, dar neomogenă, este o bandă destul de groasă şi care se poate extinde şi către marginea cutanată a unghiei”, a explicat dermatologul Adina Alexandru, la Sfat de Sănătate, de la Antena 3.

Te-ar mai interesa: Anunț de ultimă oră! OMS ședință de UREGENȚĂ privi...

Semnele care indică un CANCER. Medic: „Corpul trece prin diferite etape”

De aceea, atunci când avem orice suspiciune în ceea ce priveşte semnele apărute pe unghii este bine să mergem la medicul dermatolog.

Există și situații în care unghia are mici linii ridicate. În funcție de cum arată aceste linii încrețite, corpul trece prin diferite etape.

Aproximativ 20% dintre adulți au linii încrețite verticale pe unghii. În majoritatea cazurilor, e doar un semn de îmbătrânire, susține doctorul dermatolog Ivy Lee, conform Reader’s Digest.

În cazuri rare, aceste linii încrețite pot fi un semn de anemie, artrită reumatoidă sau probleme cardiovasculare.

Te-ar mai interesa: Premieră medicală! Pacienții cu traumatisme cranio...

„Apar pentru că este o oprire temporară în creșterea unghiei în zona în care se creează unghia. Sunt, de obicei, benigne și cauzate de trauma mecanică manichiura, prinderea unghiei în ușa etc.” explică medicul.

Conform specialiștilor, pot fi un efect secundar al altor boli precum eczema, psoriasis sau infecții ale unghiilor. Mai mult, aceste linii încrețite orizontale pot indica și probleme în corp, precum o tiroidă care nu funcționează la nivel optim.

Te-ar mai interesa: Prim ajutor în caz de arsuri! Cele 2 produse din b...

Dacă toate cele 20 de degete (inclusiv cele de la picioare) prezintă liniile lui Beau în același timp, ar putea indica o infecție precum pneumonia, sifilis sau probleme cu inima, ficatul ori rinichii.

Dacă unghiile prezintă și alte semne, precum slăbire, rupere, pierderea culorii sau a formei, e necesar consultul unui doctor imediat.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private