Sari la conținut

Semnele de alarmă care anunță apendicita

peritonita
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Durerea în partea dreaptă a abdomenului: ce boli semnalează

Apendicita apare atunci când apendicele (o parte a intestinului gros) se inflamează și se infectează. Statisticile arată că circa 8 persoane din 100 fac apendicită de-a lungul vieții. Este mai comună la persoane între 10 și 30 de ani iar la copii vârsta cu riscul cel mai mare este peste 11 ani.

Principalul simptom al apendicitei este durerea de burtă. La început se manifestă în apropierea buricului, apoi se mută în partea dreaptă, însă poate să apară și în spate.

– Durerea devine din ce în ce mai puternică pe partea dreaptă. Este cel mai comun loc în care se simte durerea la apendicită.

– Durerea nu trece și este mai acută când te miști, mergi sau tușești.

– Grețuri, vărsături

– Mai pot apărea constipația, durerea de spate, febra moderată.

– Urinare frecventă şi/sau nevoia de a urina.

– Abdomen umflat, mai ales la copiii mai mici.

Sunt însă persoane care nu au simptomele amintite. Copiii sub 2 ani și femeile gravide s-ar putea să nu simtă durere în partea inferioară a abdomenului. În plus, simptomele pot varia în funcţie de vârstă. Spre exemplu, la copiii sub 2 ani, cele mai frecvente simptome sunt stările de vomă şi abdomenul umflat, însoţite de durere.

 

 

Elena Oceanu

Elena Oceanu este absolventa a sectiei ”Jurnalism și Științele Comunicării” la ”Universitatea din București”, a început activitate a de jurnalist la ”Evenimentul Zilei”, în prezent fiind editor la publicația ”Doctorul Zilei”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel