Sari la conținut

Semnele de avertizare ale accidentului vascular cerebral la tineri

ameteala
Sursă foto: arhiva doctorulzilei.ro
Vertijul, posibil semn de AVC

Semnele de avertizare ale accidentului vascular cerebral la tineri. În prezent, tinerii cu vârste în jurul a 20 de ani sunt sfătuiți să fie vigilenți în ceea ce privește semnele accidentului vascular cerebral, întrucât au fost înregistrate creșteri ale acestor cazuri la această categorie de vârstă.

Accidentul vascular cerebral intervine atunci când fluxul de sânge către o anumită parte a creierului este întrerupt și, în mod tradițional, a fost asociat cu adulții mai în vârstă.

Semnele de avertizare ale accidentului vascular cerebral la tineri. Stilul de viață crește riscul

Specialiștii avertizează acum că tinerii își cresc riscul de a suferi un accident vascular cerebral din cauza stilului lor de viață.

Acest risc este mai mare pentru cei care sunt supraponderali, fumează și consumă alcool în exces. Factori precum vârsta – persoanele peste 55 de ani sunt mai susceptibile să aibă accidente vasculare cerebrale – și istoricul familial, în cazul în care o rudă apropiată a suferit un accident vascular cerebral, măresc și mai mult riscul.

Conform medicilor de la Norton Healthcare, tinerii prezintă acum mai mulți factori de risc legați de accidentul vascular cerebral, deoarece mulți duc un stil de viață sedentar și se confruntă cu probleme precum obezitatea, niveluri ridicate de colesterol, tensiune arterială crescută, diabet și apnee în somn.

De asemenea, există un risc crescut pentru femeile care iau pilula contraceptivă și suferă de migrene. Dr. Bryan Eckerle, neurolog, a subliniat că în multe cazuri, accidentul vascular cerebral nu este însoțit de durere și a identificat șase semne la care tinerii ar trebui să fie atenți, în special:

Accident vascular cerebral (AVC)
  1. Echilibrul: Pierderea echilibrului și senzația de amețeală pot fi semne ale unui accident vascular cerebral.
  2. Ochii: O schimbare a vederii la unul sau ambii ochi poate indica un posibil accident vascular cerebral.
  3. Fața: Observarea unei fețe căzute sau a unui zâmbet asimetric poate fi un semn important.
  4. Brațele: Dacă un braț pare să fie mai jos când ridică ambele brațe sau există senzație de amorțeală, ar putea indica un accident vascular cerebral.
  5. Vorbirea: Dificultățile în vorbire, vorbirea neclară sau lupta pentru a articula cuvintele pot fi semne importante ale unui accident vascular cerebral.

Este important de reținut că există două tipuri principale de accident vascular cerebral:

  • ischemic (cauzat de un blocaj care întrerupe fluxul de sânge către creier) și
  • hemoragic (cauzat de sângerare în sau în jurul creierului). În cazul apariției simptomelor de accident vascular cerebral care persistă mai puțin de câteva ore, poate fi vorba despre un atac ischemic tranzitoriu, cunoscut și sub denumirea de „mini-accident vascular cerebral”, semnalând o problemă în alimentarea cu sânge a creierului.
Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: