Sari la conținut

Semnele pe care organismul ni le trimite cu o lună înainte de infarct. Tu le știi?

Bolile de inimă sunt din ce în ce mai răspândite în lumea modernă. Agitația și un stil de viață presărat cu stres și alegeri alimentare proaste ne pot grăbi experiența neplăcută și nedorită cu un infarct.

Totuși, deoarece organismul uman este una dintre cele mai inteligente mașinării din lume, ne trimite câteva semne pe care este bine să știm să le recunoaștem.

Semnele care anunță un infarct

Amețeală și transpirații reci

Atunci când există o circulație proastă, creierul nu mai primește un flux corespunzător de sânge. Aceastea sunt primele semne că ai putea avea câteva probleme serioase de sănătate.

Presiune în piept

Este poate cel mai comun simptom că urmează să faci un infarct. Unii confundă această angină cu indigestia, dar când presiunea devine constantă, este un semn că inima ta nu primește destul sânge oxigenat.

Stări de slăbiciune

Fără vlagă, nu ai chef de nimic și ai și dureri de mandibulă. Semne că fluxul de sânge în organism nu mai curge corespunzător și asta poate conduce la un infarct. Atenție!

Simptome asemănătoare gripei

E derutant, dar simptome gen febră, oboseală și dureri în piept care durează de la 2 la 10 zile pot fi semnele unui infact. Verificați neapărat situația cu un medic.

Oboseala cronică

Oboseala constantă poate fi rezultatul poticnelii fluxului sangvin, cu depuneri pe pereții vaselor de sânge.

Respirație dificilă

Plămânii au nevoie de resurse importante de sânge, altfel nu se pot alimenta cu aer suficient și automat nici creierul nu va mai primi suficient oxigen. Un astfel de simptom este și el foarte important de investigat medical!

Insomnia este și ea un semnal de alarmă pentru organism. Nu ignorați niciodată aceste simptome și consultați-vă neapărat cu medicul dv. dacă persistă.

Cei mai importanți factori de risc care conduc la infarct

  • Obezitatea
  • Alimentația deficitară
  • Sedentarismul
  • Excesul de alcool
  • Fumatul
  • Colesterolul mărit
  • Hipertensiunea arterială
  • Diabetul
  • Dezechilibrele alimentare

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.