Sari la conținut

Semnul ascuns al cancerului pulmonar în felul în care vorbești – ți s-a schimbat vocea?

Simptomele cancerului pulmonar includ dificultăți de respirație, dureri de cap și dureri persistente în piept. Dar ați putea fi, de asemenea, expus riscului unei tumori dacă dezvoltați o modificare subtilă a sunetului vocii. Acesta este momentul în care răgușeala ta ar putea fi un semn de ceva grav. Ar trebui să vă gândiți să discutați cu un medic despre cancerul pulmonar?

Cancerul pulmonar este unul dintre cele mai grave tipuri de cancer care trebuie diagnosticat, deoarece este de obicei dificil de detectat până când se răspândește în alte părți ale corpului. S-a dezvăluit că ai putea fi în pericol de boală dacă ai o voce „răspătoare”.

Cancerul pulmonar este unul dintre cele mai frecvente tipuri de cancer diagnosticate în Marea Britanie, a avertizat NHS.

Aproximativ 45.000 de persoane sunt diagnosticate cu cancer pulmonar în Marea Britanie în fiecare an.

Semnele bolii tind să se dezvăluie numai după ce cancerul s-a răspândit prin plămâni.

Unul dintre simptomele cheie ale cancerului pulmonar este dezvoltarea unei voci răgușite.

Unii pacienți cu cancer pulmonar pot descoperi că sunetul vocii lor se schimbă, conform site-ului medical Medical News Today.

Poate fi cauzată de o tumoare care presează nervul laringian.

Această presiune are un impact direct asupra corzilor vocale, ceea ce poate determina unii pacienți să observe această schimbare subtilă a vocii lor.

Pacienții au raportat că au o voce mai profundă sau mai zguduită.

„Majoritatea persoanelor cu cancer pulmonar nu prezintă simptome până când boala s-a răspândit”, a adăugat site-ul medical.

„Unii oameni se confruntă cu simptome subtile ale cancerului pulmonar în stadiu incipient, dar aceste simptome provin mai des din alte probleme de sănătate sau factori precum fumatul.

O persoană cu cancer pulmonar sau altă boală respiratorie poate dezvolta o voce răgușită .

Acest lucru se poate întâmpla dacă o tumoare apasă pe nervul laringian, care este situat în piept. Când nervul este comprimat, poate paraliza o cordă vocală, determinând schimbarea vocii”.

Simptomele cancerului pulmonar includ o tuse care nu dispare, tuse cu sânge, dificultăți de respirație și durere  în timpul respirației.

Perspectivele pentru cancerul pulmonar nu sunt la fel de bune ca alte tipuri de cancer, deoarece simptomele sunt de obicei observate doar în stadiile sale avansate.

Aproximativ unul din trei pacienți trăiește cel puțin un an după diagnostic, în timp ce unul din 20 trăiește încă 10 ani.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel